Vakantie in Turkije

Een zonvakantie naar Turkije is weer razend populair!

Voor degene die het ontgaan is; dit jaar reist de toerist massaal af naar Turkije! De Turkse Riviera wint terrein volgens talloze nieuwsberichten. De Nederlandse toerist zal zich massaal laten zien in dit gebied. Daarmee kan wel worden gezegd dat Turkije ontzettend populair is als bestemming om de vakantie door te brengen. Er kan misschien zelfs worden gezegd dat er een record wordt behaald in 2022, wanneer wordt gekeken naar het aantal Nederlandse toeristen dat dit jaar weer kiest voor Turkije als vakantiebestemming. Vakantieaanbieders zoals Vakantiediscounter, Sunweb en Corondon spreken tevens ook over het hoogste aantal Turkije-reserveringen dat ooit is gedaan.

Vakantie Turkije

Corona verdwijnt op de achtergrond

Wat is dan toch de oorzaak van de populariteit van Turkije als vakantiebestemming? Turkije heeft besloten om de cijfers met betrekking tot de coronabesmettingen niet mee te laten tellen in het reisadvies. Het negatieve advies om naar Turkije af te reizen is twee jaar op een rij de reden geweest voor terugdringing van toerisme naar het land. Sinds dit jaar heeft Turkije de maatregelen volledig laten vallen. Gelukkig weet de Nederlandse toerist het land weer te vinden. Marmaris, Side & Antalya kunnen rekenen op een bruisend seizoen. Vooral de all-inclusive reizen zijn erg in trek.

Antalya Turkije vakantie hotel zwembad

Dalende prijs voor een reis door oorlog Oekraïne

De gemiddelde prijs voor een (all-inclusive)-reis naar Turkije daalt. Dit vormt een contrast met reizen naar andere bestemmingen. Deze worden vooral duurder. Voorheen was Turkije een ontzettend populaire vakantiebestemming onder de Russische toerist, maar door de huidige situatie blijven Russen weg. Dit is met name te wijten aan de strafmaatregelen welke verschillende landen hebben opgelegd aan Rusland. De invallen in Oekraïne zijn hiervan de oorzaak. Prijzen dalen als gevolg van een dalende vraag. De daling van de vraag is vooral zichtbaar bij de volledig georganiseerde reizen welke worden aangeboden buiten de schoolvakanties. Voor degene die een beetje moeite wil steken in het uitzoeken en vergelijken van verschillende reizen, kan vanaf de derde week van de maand mei voor een schijntje op het Turkse strand liggen. In tegenstelling tot een reis naar Turkije buiten de schoolvakanties om, vallen de prijzen voor de zomervakantie en meivakantie wel hoger uit. Wanneer deze prijzen vervolgens worden vergeleken met een vakantie naar Griekenland of Spanje, dan blijft Turkije alsnog het meest gunstige alternatief wanneer het gaat om een typische strandvakantie. Over de hoeveelheid zonuren en de temperatuur hoef je ook niet in te zitten dankzij het mediterrane klimaat. Tijdens een vakantie naar Turkije ben je bijna altijd gegarandeerd van goed weer!

Bodrum Turkije straatje