Vakantie Malediven

Aantal geboekte vakanties hoger dan voor de pandemie

Sunweb geeft aan dat het aantal boekingen flink stijgt. Sterker nog, het aantal geboekte vakanties is hoger dan voor de pandemie. Corendon geeft ongeveer hetzelfde aan. De stijging in het aantal geboekte vakanties wordt veroorzaakt door het versoepelen van de coronamaatregelen. Dit geldt zowel voor Nederland als in andere Europese landen. Vanwege de versoepelingen krijgen mensen weer meer vertrouwen dat ze veilig kunnen reizen, hetgeen positief effect heeft op het aantal geboekte vakanties.

Restaurant strand zeezicht vakantie

Sunweb

Sunweb heeft nog nooit zoveel boekingen gehad in januari. Vooral de wintersportvakanties zijn erg populair. Als gevolg van de lockdownmaatregelen in Oostenrijk kozen liefhebbers van wintersport voor andere landen voor een wintersportvakantie. Met name Frankrijk was erg in trek. Nu de lockdownmaatregelen in Oostenrijk zijn opgeheven worden er weer meer wintersportvakanties naar Oostenrijk geboekt. Verder valt het Sunweb op dat er in 2022 veel meer luxere vakanties worden geboekt. Andere merken van Sunweb, Eliza Was Here en GOGO jongerenvakanties, laten ook een stijging in het aantal boekingen zien. Jongeren willen weer genieten van het leven en gaan massaal op vakantie. De populairste bestemmingen voor jongeren zijn Kreta, de Costa Brava in Spanje en Albufeira in Portugal, aldus GOGO. Iedere week worden er nieuwe records met betrekking tot het aantal boekingen gevestigd.

Zonvakantie Griekenland

Corendon

Corendon ziet al wekenlang het aantal boekingen flink stijgen. Dit geldt zowel voor de winter als voor de zomer. Corendon geeft aan dat na de persconferentie van vorige week dinsdag het aantal boekingen sterk toegenomen is. Inmiddels zit de reisaanbieder ongeveer weer op het niveau als voor de pandemie. Doorgaans is januari de belangrijkste maand wat betreft boekingen voor de zomervakantie, maar Corendon verwacht dat dit jaar februari en maart de belangrijkste maanden zullen worden voor het boeken van een vakantie voor de zomer. Bij Corendon zijn op dit moment Bonaire, Curaçao, Griekenland en Spanje de populairste bestemmingen.

Zomer vakantie strand zee

TUI

TUI merkt dat mensen vooral een vakantie binnen Europa boeken, maar ook Egypte, Mexico en Turkije erg populair. De populairste bestemmingen zijn: Spanje, Griekenland, Turkije, Curaçao en Italië. Wintersportvakanties worden steeds vaker last minute geboekt. Voor de wintersport is Oostenrijk het meest in trek en wat betreft zonvakanties zijn vooral de Canarische Eilanden erg in trek. Vanwege het opheffen in Kaapverdië van de verplichte quarantaine bij thuiskomst voor mensen die de boosterprik hebben gehad, zijn de Kaapverdische Eilanden ook zeer gewild. Mensen blijken de ontwikkelingen inzake de pandemie goed te volgen en hebben goed in de gaten in welke landen de reisbeperkingen veranderen in positieve zin.

Vakantie op Gran Canaria Puerto de Mogan

ANVR

De ANVR (Algemeen Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) hoopt dat de reisbeperkingen nog meer worden versoepeld. Voor veel bestemmingen buiten Europa geldt nog steeds code oranje. Dit houdt in alleen noodzakelijke reizen en vakantiereizen vallen niet onder noodzakelijke reizen. Een woordvoerder van de ANVR geeft aan dat de ANVR er voor pleit dat er weer individuele reisadviezen per land worden gegeven, zodat er vakanties naar meer landen mogelijk zijn. De reisbranche is als gevolg van de pandemie een stuk flexibeler geworden. Veel reisorganisaties bieden de mogelijkheid een geboekte vakantie gratis te annuleren of om te boeken als dat door de omstandigheden noodzakelijk is geworden. Mogelijk leidt dit er wel toe dat prijzen van vakanties stijgen.