Agriturismo vakantie Italië

5 manieren om Italië op zijn best te ervaren

Ga jij deze zomer of misschien in het najaar naar Italië? Dan ga je een heerlijke vakantie tegemoet, vol zon, natuur, culinaire hoogstandjes en sfeer. Het leukste aan reizen naar Italië is om je helemaal onder te dompelen in de cultuur, zodat je dit bijzondere land optimaal kunt beleven en ervaren. Soms kan dit echter nog lastig zijn. Je moet namelijk echt even helemaal de knop omzetten en je “normale” leventje achter je laten. Kun jij wel wat tips gebruiken om het beste uit je vakantie in Italië te halen? Lees dan snel verder!

Vakantie Italië restaurant

1.     Overnacht in een Agriturismo in Toscane

De meest bijzondere verblijfplek tijdens je vakantie in Italië, is een typische Agriturismo. Je leert de locals en hun cultuur op deze manier namelijk écht goed kennen. Bovendien verblijf je altijd op prachtige, romantische locaties, die de schoonheid van het land extra benadrukken.

De beste provincie voor een verblijf in een authentieke Agriturismo is zonder twijfel Toscane. In het glooiende platteland, verscholen tussen olijf- en wijngaarden, liggen ze in deze streek voor het oprapen. Kijk bijvoorbeeld eens op Interhome.nl voor de mooiste en meest unieke verblijven voor een onvergetelijke vakantie in Toscane.

Toscane Italië vakantie

2.     Begeef je tussen de locals

Het is verleidelijk om de massa achterna te lopen wanneer je op vakantie bent. Wanneer je de omgeving nog niet kent, heb je namelijk geen idee waar je moet zijn voor een goed restaurant, het beste strand of de mooiste dorpjes. Dé oplossing hiervoor is om contact te leggen met locals. Stap simpelweg op mensen af die je op straat, in je hotel of in een winkel tegenkomt en vraag hen om tips. Vaak weten zij je precies te vertellen waar alle leuke, niet toeristische parels verborgen liggen. Zo beleef je Italië op een hele andere manier…

Reizen Toscane Italië landschap

3.     Stap uit je comfortzone

Pas als je je eigen gewoonten en gebruiken even helemaal los laat, kun je volop genieten van al het moois dat Italië te bieden heeft. Stap daarom eens uit je comfortzone tijdens je vakantie. Probeer bijvoorbeeld een woordje Italiaans te spreken, ook al is het eng. Laat de pasta bolognese en pizza margherita liggen en kies voor lokale, traditionele gerechten uit de streek. En blijf niet altijd op de gebaande paden, maar verken wijken buiten het centrum en plaatsen die níet in de Lonely Planet staan. Kortom; omarm het échte Italië!

Restaurant Gardameer Italië

4.     Ga naar een typisch Italiaanse feest

Italianen houden van feesten. Zelfs in de kleinste gehuchten vinden jaarlijks meerdere feesten plaats, die meestal verband houden met religie. En hoe kun je Italië en de bestemming waar je verblijft beter leren kennen dan door het bezoeken van zo’n lokaal feest? Google voor vertrek welke festijnen er allemaal gehouden worden tijdens je vakantie en zet ze allemaal in je agenda! (let op: sommige feesten worden niet vermeld op het internet of in reisgidsen). Ga daarom ook langs een toeristenbureau voor informatie, in het dorp/stad waar je verblijft. Hier kunnen ze je bovendien veel meer tips geven over leuke, typisch Italiaanse dingen om te ondernemen.

Italië feest mensen dansen

5.     Ga voor gemak; neem het vliegtuig

Sta je op het punt om je vakantie naar Italië te plannen? Dan raden we je aan om als eerste alvast een goedkope vlucht te boeken. Misschien had je het idee om naar Italië te rijden met de auto, maar geloof ons; je kunt veel meer genieten en relaxter aan je reis beginnen als je simpelweg het vliegtuig instapt. Vooral tijdens het hoogseizoen kan het namelijk behoorlijk druk zijn op de wegen richting het zuiden. En ellenlange files hebben al van menig mens de vakantievoorpret bedorven.

Bovendien is de rit naar Italië niet te onderschatten. Tenzij je naar het uiterste noorden van het land gaat, duurt de reis zo’n 16 tot plus 20 uur (als je naar het zuiden gaat). En dat terwijl het vliegtuig je in slechts een paar uurtjes afzet op Italiaanse bodem. Huur terplekke een auto en je kunt alsnog genieten van een onvergetelijke reis (zonder autostress).

Met deze tips komt het helemaal goed met jouw Italiaanse vakantie. Steek ze dus alvast in je broekzak en geniet! Bekijk voor vertrek wel altijd het actuele reisadvies voor Italië.

Vliegtuig zet landing in