Groningen Airport Eelde

Green Airlines vliegt voorlopig niet vanaf Eelde

De luchtvaartmaatschappij Green Airlines stopt voorlopig met vliegen vanaf Eelde. Zij huurde toestellen van de luchtvaartmaatschappij German Airways om de vluchten vanaf Eelde uit te kunnen voeren, maar de samenwerking tussen Green Airlines en German Airways is beëindigd. Nu Green Airlines zelf geen vliegtuigen heeft zijn er op dit moment geen mogelijkheden meer om vluchten vanaf Eelde uit te voeren. Aanvankelijk kon Groningen Airport Eelde de berichtgeving nog niet bevestigen, maar inmiddels is de website aangepast en zijn de bestemmingen Mallorca, Ibiza, Corfu en Faro niet meer te vinden op de website van Groningen Airport Eelde.

Green Airlines vloog vanaf 1 juli 2021, met vliegtuigen van German Airways, op de volgende bestemmingen vanaf Eelde: Mallorca, Ibiza, Corfu en Faro, maar vanwege de coronabesmettingen werden vakanties naar deze bestemmingen al na enkele weken geschrapt. De bedoeling was dat Green Airlines vanaf 1 september vanaf Eelde zou vliegen naar Turku in Finland, maar het is op dit moment nog onzeker of dat door gaat.

Het is op dit moment nog niet bekend of Green Airlines permanent wegvalt van Groningen Airport Eelde, maar als dat we zo is dan is dat een flinke tegenvaller. Met maar liefst 4 bestemmingen had de luchtvaartmaatschappij een flink aandeel in het vluchtaanbod vanaf Eelde. Mogelijk vindt Green Airlines een nieuwe partner voor het huren van vliegtuigen, zodat de vluchten hervat kunnen worden.