Vakantie Griekenland terras uitzicht op zee

Hoe komt het met de zomervakantie?

We moeten nog even geduld hebben, maar waarschijnlijk krijgen we volgende week mee duidelijkheid over het reisadvies voor de zomervakantie. Dit geeft demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid aan. Momenteel geldt nog steeds het advies dat reizen naar het buitenland wordt afgeraden. Dit negatieve reisadvies geldt in ieder geval tot 15 mei.

Het was de bedoeling dat we deze week al meer duidelijkheid zouden krijgen over het reisadvies voor de komende tijd, maar het demissionair kabinet heeft de te nemen besluiten uitgesteld. Dit heeft te maken met het feit dat de ziekenhuisbezetting en besmettingscijfers op dit moment nog geen versoepelingen toelaten.

Minister De Jonge geeft aan dat de totale besluitvorming opgeschoven wordt naar volgende week, dus inclusief de besluitvorming over de reisadviezen en vakanties. De Jonge zegt dat mensen zich gerust alvast kunnen oriënteren, maar waarschuwt dat het verstandig is om nog even met boeken te wachten. Volgende week dinsdag komt er weer een persconferentie en weten we meer dus.

Het kabinet zal aankomend weekend in het Catshuis vergaderen over de besluiten die volgende week dinsdag bekend worden gemaakt.

Overweegt u om een vakantie naar het buitenland te boeken en wilt u met het vliegtuig op vakantie? Bekijk reisaanbieders van alle soorten vliegreizen.

Santorini vakantie Griekenland