Vakantie Curaçao

Curaçao versoepelt coronamaatregelen

Curaçao versoepelt vanaf vandaag de maatregelen tegen het coronavirus. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de maatregelen pas volgende week zouden worden versoepeld, maar dit gebeurt nu dus een week eerder. De autoriteiten van Curaçao hebben dit besluit genomen, aangezien er sprake is van een flinke daling van de besmettingen. Daardoor vinden de autoriteiten het verantwoord om de maatregelen te versoepelen.

Een bekende maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus op Curaçao is de plachi di dia. Deze maatregel houdt in dat automobilisten slechts twee keer per week de weg op mogen. Deze maatregel komt thans te vervallen. Ook mogen vanaf vandaag groepen mensen van hooguit vier personen per huishouden ’s ochtends vroeg en aan het einde van de middag weer even naar het strand toe gaan.

Verder geldt dat contactberoepen zoals masseurs en kappers weer aan het werk mogen. Mensen die naar de sportschool willen zullen ook verheugd zijn, want die mogen ook weer open. Wel wordt geadviseerd om zoveel mogelijk buiten te sporten. De avondklok blijft zoals die is, namelijk van 21:00 uur tot 04:30 uur.

Wilt u op vakantie naar Curaçao? Neem een kijkje bij onze partners, waar u terecht kunt voor een heerlijke zonvakantie op Curaçao.

Vakantie Curaçao