Vakantie Puerto Rico Gran Canaria

Het Spaanse eiland van de eeuwige lente Gran Canaria

Het prachtige eiland Gran Canaria, ook wel bekend als het ‘Continent in miniatuur’, is het ontdekken absoluut waard! Op Gran Canaria is genoeg te doen, van een luxe strandvakantie in het zuiden van het eiland en genieten van de Canarische zon bij de beroemde duinen van Maspalmoas, tot een paar dagen doorbrengen in de bruisende hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. Ook het pittoreske noorden van het eiland is een bezoekje waard; hier zul je verwend worden met eindeloze mooie wandelmogelijkheden en ’s nachts geniet je van een prachtige sterrenhemel. Ook niet onbelangrijk… Gran Canaria is het hele jaar door gezegend met warm weer! Wist je dat je ook naar Gran Canaria vanaf Eelde kunt vliegen?

Klinkt het tot dusver goed? Laten we je wat meer vertellen over waarom op vakantie naar Gran Canaria gaan boven aan jouw lijstje moet staan!

Zonvakantie Gran Canaria bergen

Kustmeren, stranden en boetiek winkels

Op het eiland vind je Maspalomas. Met zijn duizend jaar oude palmbos, natuurlijke kustmeren, prachtig witte zandstrand en, waar de bestemming het meest bekend om is, de prachtige duinen, maken Maspalomas tot één van de meest verfijnde en stijlvolle bestemmingen van het eiland en misschien wel in Europa!

Amadores is een andere must om te bezoeken, met een niet te missen strandclub en het pittoreske Puero Mogán, ook wel bekend als Klein Venetië. Het is zeker de moeite waard om hier een middag of avond door te brengen en te ontspannen.

Vakantie op Gran Canaria Puerto de Mogan

Het paradijs van de golfliefhebbers

Als pitchen jouw ding is, is Gran Canaria de perfecte vakantiebestemming. Met een golftraditie en uitstekende speelomstandigheden het hele jaar door is Gran Canaria de perfecte golf bestemming. Gran canaria heeft een hele reeks 18-holes banen, allemaal binnen een straal van 50 kilometer van elkaar.

Citytrip paradijs

Gran Canaria is de thuisbasis van de grootste stad van de Canarische Eilanden en er is van alles te doen in Las Palmas de Gran Canaria. Je vindt er niet alleen prachtige stranden met goudkleurig zand, levendige bars, eersteklas restaurants en een scala aan hotels en appartementen in de buurt, maar er is ook een fascinerende historische wijk die je zeker moet bezoeken. Je vind er prachtige geplaveide straten en een verscheidenheid aan bouwstijlen, van laatgotiek tot renaissance. En daar blijft het niet bij, als je geïnteresseerd bent in cultuur, breng dan een bezoek aan Casa de Colon Mansion, Museo Canario en de Santa Ana-kathedraal, het is de moeite waard.

Vakantie Gran Canaria

Een geweldige bestemming voor foodies

De keuken op Gran Canaria is om van te houden. Met een breed scala aan culinaire lekkernijen is er voor ieder wat wils. Veel van de traditionele recepten worden gemaakt met prachtig lokale, verse en natuurlijke ingrediënten, maar met een moderne twist. Het zal zeker je zintuigen prikkelen! Van markten met vers voedsel en restaurants die zijn omgebouwd van traditionele kraampjes tot luxe brasseries, Gran Canaria heeft het allemaal.

Gran Canaria is een bestemmingen met talloze mogelijkheden voor jong en oud. Natuurlijk zijn er in Europa talloze mogelijkheden voor last minute vakanties maar als wij zouden moeten kiezen is dit fantastische Spaanse eiland de absolute topper als het gaat om de beste last minute vakanties.

Kerk vakantie Gran Canaria Spanje