Dit is waarom je vakantie moet vieren op Griekenland

Europa kent tal van prachtige plekjes waar jullie een heerlijke zonvakantie kunnen vieren. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van het mooie Ibiza, één van de pareltjes van Kroatië of het prachtige Italië? Maar we vergeten een hele populaire zonbestemming: namelijk het zonnige Griekenland! Griekenland is voor veel Nederlanders een populaire zonbestemming om hun vakantie door te brengen. Zowel voor jong als oud is Griekenland een fijne uitvalsbasis om te kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Hieronder vertellen we jullie graag wat meer over de Griekse pareltjes en waarom jullie hier vakantie moeten vieren…

Griekenland restaurant aan zee

Het meest gefotografeerde dorpje van Griekenland

Waarschijnlijk hebben jullie de bekende Griekse huisjes wel een paar keer voorbij zien komen op een ansichtkaart. Deze prachtige wit met blauwe huisjes vinden jullie in het schilderachtige dorpje genaamd Oia op het Griekse eiland Santorini. Vanaf het dorp hebben jullie een adembenemend uitzicht over de zee… Zeker een keer het bezoeken waard! Vergeet daarom ook niet om je fotocamera mee te nemen en dit prachtige plaatje vast te leggen.

Santorini vakantie Griekenland

Breng een bezoekje aan ‘t bekende smokkelaars schip

Wie al vaker heeft gezocht naar de beste vakantiedeals voor Griekenland of één van de Griekse pareltjes op hun bucketlist heeft staan, weet vast en zeker wel over welk Grieks eiland we het hier hebben… Het bekende smokkelaars schip op Navagio Beach, ook wel bekend als Shipwreck Beach, vinden jullie op het prachtige Zakynthos. Ontdek vanaf een hoge klif ‘t prachtige uitzicht over dit bekende scheepswrak. Een andere must visit op dit Griekse eiland zijn de blauwe grotten. Huur een bootje en ontdek het felblauwe water dat Zakynthos jullie te bieden heeft!

Navagio Beach Zakynthos Griekenland vakantie

Het Ibiza van Griekenland

Is Ibiza een favoriete zonbestemming van jullie? Dan moeten jullie zeker jullie vakantie doorbrengen op het prachtige Mykonos. In het zuiden van dit Griekse eiland vinden jullie de meest trendy clubs, luxe villa’s en mooiste hotels. Wanneer jullie op zoek zijn naar een Griekenland last minute, moeten jullie wel op tijd zijn aangezien de hotels hier altijd snel volgeboekt zijn! Mykonos is een echte must visit wanneer jullie willen gaan eilandhoppen in Griekenland. Vanaf dit Griekse eiland kunnen jullie makkelijk met de veerboot verder naar Santorini of Paros.

Vakantie Mykonos Griekenland

Ontdek het mooiste strand van Griekenland

Hebben jullie wel eens gehoord van het Griekse eiland Elafonisos? Elafonisos is een klein Grieks eiland waar jullie (naar onze mening) het allermooiste strand van Griekenland vinden, namelijk Simos Beach. Jullie vinden hier een lagune met twee prachtige baaien met een parelwit zandstrand. Omdat Elafonisos geen bekend Grieks eiland is, vinden jullie hier gelukkig geen stroom van toeristen waardoor jullie hier ultiem kunnen genieten van een welverdiende en vooral rustige zonvakantie.

Welk Grieks eiland is jullie favoriet?