Groningen Airport Eelde

Meer vliegbewegingen Groningen Airport Eelde

In 2020 is aantal vliegbewegingen boven Groningen Airport Eelde ondanks Corona met ruim 23% gestegen. Op Groningen Airport Eelde is het met ongeveer 40.000 vliegbewegingen een stuk drukker dan het in de afgelopen jaren was. Dit is een stijging van ruim 23% ten opzichte van 2019. De stijging is onder andere te verklaren door de toename van het aantal lesvluchten.

Vanwege het coronavirus zijn de commerciële passagiersvluchten grotendeels stil komen te liggen, maar toch zijn er 39.387 vliegbewegingen gemaakt op Groningen Airport Eelde. Meiltje de Groot, directeur Groningen Airport Eelde geeft aan dat ze ondanks de ongekende crisis waarin de wereld  beland is door de pandemie,  blij is te zien dat het aantal vliegbewegingen in groot aantal is gestegen. Voor Groningen Airport Eelde is de groei in het lesverkeer een belangrijk onderdeel van het aanbod. Wij hebben de capaciteit en bieden deze mogelijkheden graag aan. Hierdoor wordt het maatschappelijk belang van onze luchthaven duidelijk onderstreept.

Zeventig procent van alle vliegbewegingen boven Groningen Airport Eelde is afkomstig van de lesvluchten. Het is onder meer de KLM Flight Academy die het aantal vliegbewegingen flink heeft vergroot door de uitbreiding van de KLM-vloot in het jaar 2020. EFTC, gevestigd op de luchthaven  en vluchten vanuit de vliegscholen van Lelystad en Teuge hebben het aantal vliegbewegingen op Groningen Airport Eelde ook vergroot.

Vrijdag 11 september 2020 was voor Groningen Airport Eelde de drukste dag van het jaar. Er zijn toen 376 vliegbewegingen gemaakt boven de luchthaven. De maanden juni en september zijn in 2020 de drukste maanden op de luchthaven geweest. Het aantal lesvluchten werd ten opzichte van het jaar daarvoor bijna verviervoudigt.

Bestemmingen vanaf Eelde

Op dit moment kunt u vliegen naar de volgende bestemmingen vanaf Eelde: Guernsey, Gran Canaria, Antalya, Kreta, Mallorca, Bodrum en Zakynthos.

Vakantie Zakynthos Griekenland