Leren koffer

De spelregels van het koffer inpakken

Het is bijna vakantie. U moet de koffer nog inpakken en dan kunt u gaan. Hoe kunt u dit nu op een makkelijke en goede manier doen? Hieronder de vijf vuistregels om het pakken zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Of u nu op tijd uw koffers inpakt of op het allerlaatste moment, een goede paklijst is onontbeerlijk en maakt het inpakken een stuk gemakkelijker. U kunt natuurlijk een handgeschreven lijst maken, maar een lijstje in Excel met tabbladen voor kleding per huisgenoot en boodschappen etcetera is helemaal van nu en hartstikke handig, want daarin kunt u prima afvinken op uw pc of zelfs uw mobiel, wat u hebt ingepakt. Rust tijdens en na het pakken, betekent alle tijd voor vakantie voorpret. Op deze manier hebt u daarnaast zo min mogelijk kans om iets te vergeten.

Niet vouwen, maar rollen

Gestreken en netjes opgevouwen blouses, broeken en t-shirts in uw koffer leggen, dat lijkt een geweldig goed idee, maar volgens de doorgewinterde reiziger neemt deze manier van pakken veel meer ruimte in. Rollen is het devies en het zorgt ervoor dat uw kleren in fatsoen blijven en naderhand netjes en kreukloos uit de koffer komen. Goede tip: neemt u blouses mee? Zorg er dan voor dat u een riem door de kraag heen rijgt om ervoor te zorgen dat de blouse netjes blijft.

Neem kleding mee die goed past en niet die hopelijk op vakantie wel past

Iedereen heeft wel een kledingstuk die u net iets te strak hebt gekocht in de hoop dat deze tijdens de vakantie goed zal zitten of dat ene kledingstuk dat voorheen perfect zat, maar nu juist iets strakker zit. Met het rondlopen op uw vakantiebestemming raakt u wellicht een aantal gram kwijt, maar met het heerlijke eten op uw vakantieadres eet u die paar gram er ook zo weer aan. Dus neem geen kleding op hoop van zegen mee, maar neem alleen dat mee, wat goed past.

Spreid uw bagage en denk aan de mini’s

Kiest u voor een vliegvakantie, dan is het goed om uw bagage wat te verspreiden en om mini’s mee te nemen. Medicijnen, een setje schoon ondergoed en een aantal mini’s van tandpasta, deodorant, shampoo, douchegel en een tandenborstel, neemt u mee in uw handbagage. Eenzelfde aantal van deze producten en natuurlijk een heel aantal stukken ondergoed neemt u ook mee in de koffer die u incheckt als ruimbagage. Zo vergeet u niks en mocht onverhoopt uw koffer later aankomen, dan hebt u de eerste belangrijke benodigdheden bij u.

Zen

Nog een laatste puntje en ook wel een zeer belangrijk punt: Zen. Leg u er van tevoren maar bij neer, dat u zeker wel iets vergeet. Al is het een leesboek voor uzelf, speelgoed voor uw kind of die ene riem van uw partner. Laat het los. Op uw vakantiebestemming is ook een winkel waar u kunt kopen wat u vergeten bent.

Vakantie bagage