Curaçao Willemstad vakantie

Curaçao ook een mooie bestemming voor een golfvakantie

Curaçao als vakantiebestemming is de laatste jaren steeds populairder geworden. Een klein stukje Nederlands paradijs aan de andere kant van de wereld, daar willen velen graag hun vakantie doorbrengen.

Een aantal maanden geleden heeft de uitbraak van Corona ervoor gezorgd dat het eiland in een volledige lockdown terechtkwam. Nu komen de vluchten vanuit Nederland naar Curaçao eindelijk weer op gang en kunt u weer afreizen naar deze deze tropische bestemming. Momenteel heeft Curaçao kleurcode geel, wat betekent dat waakzaamheid geboden blijft op het eiland.

Curaçao heeft schitterende baaien om te gaan duiken en te gaan snorkelen. Daarnaast heeft de hoofdstad Willemstad een grote opknapbeurt gekregen de afgelopen tien jaar, waardoor het hotelaanbod en het uitgaansleven ook een flinke boost hebben gekregen.

Vakantie Piscadera Baai Curaçao

Fantastisch eiland voor de golfliefhebbers

Wat veel mensen niet weten is dat dit tropische eiland in de Caribische Zee een veelzijdige golfbestemming is. Op het eiland vindt u drie golfbanen. Blue Bay en Old Quarry hebben een 18-holesbaan. De Curaçao Golf Club heeft een goed onderhouden negen holes parkbaan.

Old Quarry

Old Quarry is gelegen op het landgoed Santa Barbara. U vindt hier ook een 350 kamers tellend hotel en diverse restaurants. De golfbaan is zelfs al twee jaar op rij uitverkozen tot ’Best in the Caribbean’.

Vele buitenlandse en binnenlandse artiesten worden hier met regelmaat gespot.

De eerste holes van zolder Qarry lopen pal langs het strand. De rest van de golfbaan is uitgestrekt om de Tafelberg heen aangelegd. U bent wel verplicht om een buggy te nemen tijdens het spel.

Aangezien er bij de Tafelberg  nog steeds leisteen gewonnen wordt in de groeve binnenin de berg, ontploft er met regelmaat een staaf dynamiet om de juiste steenlagen aan de oppervlakte te krijgen. Dus schrik niet tijdens uw partij op de golfbaan.

Blue Bay

In de buurt van de westpunt van het eiland ligt Blue Bay. In de buurt van deze golfbaan treft u ook reuzenschildpadden waar u zelfs mee kunt zwemmen. Blue Bay is een wat oudere golfbaan welke een relaxte sfeer bezit. Naast de eerste afslagplaats vindt u het terras waar het goed toeven is. U kunt hier voortreffelijk eten en een lekker biertje drinken.

Curaçao heeft een grillige natuur en een rotsachtig karakter. De ontwerpers van deze golfbaan hebben hier optimaal gebruik van gemaakt. Vanaf hole 13 moet u voor de afgrond van een ravijn de bal over de oceaan zo’n 170 meter ver en veertig meter dieper naar beneden op een eilandgreen slaan. Het zal u zeker niet verbazen dat het water bezaaid ligt met golfballen.

Verplichte Coronatest

Bent u lekker gemaakt met een golfvakantie op dit prachtige eiland? Kies dan snel uw vliegreis en boek. Voor vertrek naar Curaçao bent u wel verplicht om een coronatest te ondergaan. Bent u negatief getest, dan kunt u afreizen. Maakt u wel op tijd een afspraak voor de test, want er is een wachttijd voor de Coronatest. De uitslag van de test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 48 uur.