SGR palmbomen zee vakantie zon

Vakantievouchers uitgegeven vanwege de Corona crisis vallen onder de garantie van de SGR

De vakantievouchers die dit jaar vanwege de Corona crisis zijn uitgegeven, vallen onder de garantie van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). De SGR heeft dat deze week besloten. Als een reisbureau dat is aangesloten bij de SGR  failliet gaat, dan zorgt de SGR ervoor dat de reiziger haar voucher kan blijven gebruiken of dat de reiziger haar geld terug kan krijgen.

Tot op heden is het zo geweest dat de garantie alleen gold voor reizen die voor 16 maart 2020 zijn geboekt. Dinsdag heeft de SGR besloten om deze garantie ook te laten gelden voor reizen die geboekt zijn of worden geboekt na deze datum.

Verder heeft de SGR ook het besluit genomen om de garantie langer te laten gelden. Het was tot op heden zo dat de garantie op de uitgegeven vouchers gold als de reis werd geannuleerd voor 1 september 2020 en dit is nu verlengd tot 1 januari 2021.

Het gaat dus om de datum waarop de reis geannuleerd wordt en niet om de datum waarop de reis zou plaatsvinden. Dus als u uw reis van 10 januari 2021 annuleert op 12 november 2020 dan geldt de garantie.

Het gaat natuurlijk alleen om reizen die vanwege de Corona crisis worden geannuleerd en het reisbureau waarbij u geboekt hebt, moet natuurlijk wel aangesloten zijn bij de SGR.

De SGR hoopt dat de reiziger hierdoor eerder geneigd is om een reis te boeken, omdat ze nu meer zekerheid hebben.