Vakantie zon zee golven

Vakantieplannen? Vakanties naar deze landen worden afgeraden

Wilt u deze zomer nog naar het buitenland op vakantie, dan moet u goed de reisadviezen betreffende het Corona virus in de gaten houden. Het wordt momenteel afgeraden om voor toerisme naar de volgende bestemmingen af te reizen. Ga hier alleen heen als het echt noodzakelijk is. Deze bestemmingen hebben code oranje gekregen. Bent u toch in een land geweest waar code oranje geldt, dan wordt u dringend aangeraden om veertien dagen in quarantaine te gaan.

België – provincie Antwerpen

De coronabesmettingen in Antwerpen lopen hard op. De Belgische autoriteiten roepen reizigers op om niet naar de provincie Antwerpen in België te komen, code oranje geldt niet alleen voor de stad Antwerpen. De lokale overheid heeft extra maatregelen getroffen om het virus in te dammen. Er is onder andere een avondklok ingevoerd, wat betekent dat tussen 23:30 uur en 06:00 uur iedereen binnen moet blijven. U mag wel op doorreis door de provincie, maar stap dan niet uit.

Antwerpen België

Bulgarije

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken neemt het aantal Corona besmettingen in Bulgarije de afgelopen weken snel toe. Daarom is op 16 juli het reisadvies voor reizen naar Bulgarije veranderd. U moet alleen naar Bulgarije reizen als dat echt noodzakelijk is en zeker niet voor een toeristische vakantie. Krijgt u tijdens uw verblijf in Bulgarije Corona gerelateerde klachten, dan wordt u verzocht zich in Bulgarije  te laten testen. Dit kan ook betekenen, dat u verplicht kunt worden in Bulgarije in quarantaine te gaan en uw mede-reizigers zullen dan ook in quarantaine moeten.

Obzor Bulgarije

Ierland

Dit land heeft een inreisverbod voor reizigers uit Nederland ingesteld. Daarom heeft Ierland  kleurcode oranje. Nederlanders die momenteel in Ierland verblijven en terug willen naar Nederland, kunnen gewoon naar Nederland reizen en zij hoeven niet in quarantaine.

Ierland vuurtoren

Kroatië

Vanaf 21 juli heeft Kroatië de kleurcodering oranje gekregen. De besmettingsgraad in het land is weer opgelopen en daarom wordt geadviseerd alleen noodzakelijke reizen naar Kroatië te ondernemen en geen vakantiereizen te maken naar dit land. Verblijft u momenteel in Kroatië, dan krijgt u bij aankomst in Nederland het zeer dringende advies om in quarantaine te gaan voor veertien dagen.

Brac Kroatië

Portugal

De regio Lissabon heeft kleurcode oranje gekregen doordat er een lokale uitbraak van het Corona virus is. Alleen noodzakelijke reizen naar deze regio kunnen ondernomen worden. Keert u terug uit Lissabon en omgeving, dan wordt u dringend verzocht om veertien dagen in quarantaine te gaan.

Houdt u zich in de rest van Portugal aan de daar geldende Corona regels. Zo geldt er een afstandsregel van 2 meter in plaats van 1,5 meter zoals in Nederland en het gebruik van mondkapjes is op veel locaties, zoals in winkels, in restaurants en in het openbaar vervoer verplicht.

Reist u naar de eilandengroepen Azoren of Madeira, dan moet u rekening houden met diverse maatregelen. U dient voor een bezoek aan deze gebieden 72 uur voor aankomst een corona-test te hebben ondergaan en de uitslag zal negatief moeten zijn om vrij toegelaten te worden. Bent u niet getest op het Corona virus dan moet u afgezonderd in uw accommodatie verblijven en zult u aldaar een test moeten ondergaan. U mag pas uw accommodatie verlaten als de uitkomst van de test negatief is.

Praia da Marinha Algarve Portugal

Roemenië

Reizigers die vanuit Roemenië naar Nederland komen, worden dringend geadviseerd om veertien dagen in quarantaine te gaan. U kunt niet afreizen naar Roemenië.

Natuur Roemenië meer

Spanje

Voor de stad Barcelona en de regio Barcelonès is kleurcode oranje afgegeven. Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen gemaakt kunnen worden. De Corona besmettingen zijn hier de afgelopen tijd flink toegenomen.

Voor de regio  Segrià, ten westen van Barcelona, is ook code oranje afgegeven. Verkeer van en naar het gewest Segrià is zelfs verboden door de Spaanse regering, mits er onmiddellijk wordt doorgereden over de snelweg. De Nederlandse regering vraagt reizigers die zich in bovenstaande gebieden bevinden om na te denken over het vroegtijdig beëindigen van de vakantie. Bij terugkomst in Nederland geldt uiteraard het dringende advies om veertien dagen in quarantaine te gaan.

In de regio Aragón heeft de Spaanse regering verscherpte maatregelen afgekondigd. Dit betekent dat inwoners van de regio zoveel als mogelijk thuis moeten blijven. Restaurants en terrassen zullen beperkt geopend zijn. Er geldt hier nog wel code geel net als voor de rest van Spanje.

Vakantie Spanje Benidorm strand

Zweden

Dit land heeft de grenzen niet gesloten voor reizigers, maar de Nederlandse regering raadt aan om alleen noodzakelijke reizen naar Zweden te ondernemen. Wilt u terugkeren uit Zweden, dan wordt u  verplicht om een gezondheidsformulier in te vullen welke u door de luchtvaartmaatschappij wordt verstrekt. Beantwoordt u één van de vragen met ja, dan mag u niet in het vliegtuig naar Nederland en zult u in Zweden moeten blijven.

Zweden vakantie boot water