blank

Zo regel je snel en gemakkelijk jouw eTA naar Canada

Ga jij binnenkort op reis naar het betoverende Canada? Dan zul je hoe dan ook verrast worden door ongeëvenaarde schoonheid. Wissel bruisende steden af met adembenemende wandelingen in een van de vele Nationale Parken, rijd urenlang door uitgestrekte bossen en langs azuurblauwe meren, en beleef de Canadese cultuur op zijn best in afgelegen dorpen. Voordat je aan je reis kunt beginnen, is het echter belangrijk om zo snel mogelijk een eTA (electronic travel authorization) te regelen voor Canada. Lees snel verder om er achter te komen hoe je dat het beste doet, maar bekijk eerst de volgende top bezienswaardigheden van Canada die je zeker niet mag overslaan:

Natuur landschap meer Canada

Hoogtepunten van Canada

Canada is enorm, en natuurlijk zijn er teveel bezienswaardigheden om op te noemen. Maar voordat het eTA Canada aanvragen gaat beginnen zijn hier alvast een aantal must-sees om in de stemming te komen:

Vancouver

Met zijn bergachtige decor en stedelijke stranden staat Vancouver ook wel bekend als een van de mooiste steden ter wereld. Downtown Vancouver is prachtig gelegen op een schiereiland in de Straat van Georgia en is echt een lust voor het oog.

Brug Vancouver Canada

Niagara Falls

Dit is de beroemdste natuurlijke attractie van Canada en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Deze spectaculaire watervallen razen met ongeveer 57 meter naar beneden! Je kunt de watervallen op korte afstand van verschillende hoeken zien.

Canada Niagara watervallen

Nahanni Nationaal Park

Het Mackenzie-gebergte ligt in een gebied welke de Canadese autoriteiten opzettelijk ongerept hebben gehouden, en als Nahanni National Park Reserve hebben bestempeld. Vol met kalkstenen grotten en kloven, is dit park geweldig voor natuurliefhebbers.

Quebec

Het historische Quebec staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de mooiste historische pareltjes van Canada. De boven- en benedenstad herbergen tal van prachtige oude gebouwen.

Quebec Canada kasteel

Banff Nationaal Park

In het hart van de imposante Rocky Mountains ligt dit spectaculaire natuurgebied, waar je een aantal van de mooiste landschappen van Canada kunt bewonderen en urenlange wandeltochten kunt maken.

Dit was slechts een kleine selectie van alle geweldige bezienswaardigheden in Canada. Ben je overtuigd, begin dan meteen met het aanvragen van je eTA!

Canada Banff Nationaal Park

Een eTA aanvraag voor Canada

Als Nederlandse of Belgische reiziger ben je verplicht om een eTA of een visum  te laten zien wanneer je Canada binnen komt. Ook voor kinderen geldt deze regel (tenzij je een Canadees paspoort hebt). Dit eTA geldt alleen wanneer je maximaal 6 maanden in Canada wil verblijven en daar niet gaat werken of studeren. Als dit laatste het geval is heb je namelijk een visum nodig.

Laat je vooral niet afschrikken door het feit dat je een eTA moet regelen wanneer je op reis gaat naar Canada. Het is namelijk appeltje eitje tegenwoordig. In slechts een paar stappen en een druk op de knop heb je het eTA in handen!

Canada Toronto

Online aanvraag

Waarom zou je moeilijk doen en alles zelf willen uitzoeken wanneer het ook gemakkelijk kan? Volg gewoon de volgende 3 stappen en zie je eTA snel tegemoet:

1. Vul een online aanvraagformulier in en zet je de eTA-aanvraag snel in gang. Doe dit zo snel mogelijk, zodat je zeker weet dat je op tijd bent. Het invullen zal je niet meer dan 5 minuten kosten.

2. Betaal voor je eTA via IDeal, Creditcard, Bancontact of Paypal. Het eTA voor Canada kost je slechts 19,95, en is gemakkelijk over te maken via internetbankieren.

3. Wacht even tot je eTA voor Canada  binnenkomt in je email. Houd deze dus goed in de gaten (ook je spam). Het duurt meestal maximaal een paar dagen voordat hij binnen is. That’s it!

Heeft je eTA aanvraag voor Canada spoed? Geen probleem. Je kunt ook een spoedaanvraag doen, waarmee je eTA soms al binnen 20 minuten in je mail staat. Met één formulier kunnen meerdere aanvragen tegelijk worden gedaan.

Voor extra informatie over je eTA of visum aanvraag naar Canada en andere landen, bekijk deze video:

Goed om rekening mee te houden

Als laatste zijn er nog een aantal dingen waar je op moet letten voordat je begint met de aanvraag van je eTA. Er zijn namelijk een aantal vereisten voor het krijgen van dit reisdocument. Deze vereisten staan duidelijk beschreven wanneer je de online aanvraag wil gaan doen. Bekijk deze dus goed! Heb je een eTA aangevraagd, dan is deze 5 jaar geldig.

Zo zie je maar; het aanvragen van jouw eTA voor Canada is super simpel. Regel het snel, zodat je zorgeloos verder kunt dromen over je toekomstige reis naar dit geweldige land!