Zonvakantie Griekenland strand zee rotsen

Vakantie naar Griekenland binnenkort weer mogelijk

Al jaren is een vakantie Griekenland een van de populairste vakanties. Vooral de Griekse eilanden zijn erg in trek. Veel mensen staan daarom te trappelen van ongeduld om weer naar dit prachtige land op vakantie te kunnen gaan. Dat komt goed uit, want er is eindelijk goed nieuws. Vanaf 15 juni wordt het toerisme in Griekenland weer opgestart na de lockdown als gevolg van de coronacrisis. Dat heeft de premier van Griekenland afgelopen week bekend gemaakt.

De premier gaf aan dat het toerisme in Griekenland erg belangrijk is voor de economie. Verder gaf hij aan dat internationale vluchten stapsgewijs worden hervat.

Griekenland is nog steeds herstellende van de schuldencrisis en de huidige coronacrisis heeft er nog een schepje bovenop gedaan. De behoefte van Griekenland is groot dat het toerisme zo snel mogelijk weer op gang komt. Wist u dat ruim een vijfde deel van de economie van Griekenland wordt vertegenwoordigd door het toerisme?

Griekse eilanden Santorini zonvakantie

Het ministerie van Toerisme van Griekenland heeft laten weten dat vorig jaar 33 miljoen mensen naar Griekenland kwamen om er vakantie te houden. Deze 33 miljoen mensen zorgden voor ongeveer 19 miljard aan inkomsten voor het populaire vakantieland.

Verder maakte het ministerie van Toerisme bekend dat er eind mei een lijst met landen komt die het vliegen naar Griekenland kunnen hervatten. Mensen uit Noord-Europa, Bulgarije, Cyprus en Israël zullen als eerste Griekenland weer kunnen bezoeken.

Vakantiegangers die naar Griekenland gaan hoeven geen virustesten te ondergaan. Wel moet u er rekening mee houden dat er hier en daar steekproeven worden uitgevoerd. Dit zal vanzelfsprekend het geval zijn in de toeristische gebieden. Ten slotte gaf de ministerie van Toerisme aan dat er 600 bedden worden gereserveerd voor de viruszorg.

Vergeleken met andere populaire vakantiebestemmingen als Frankrijk, Spanje en Italië, heeft Griekenland een laag aantal bevestigde besmettingen (2.850) met corona en doden (166) door het virus.