Vakantie Sardinië Italië

Alles om de reizigers te verleiden om in de zomervakantie toch naar het buitenland te gaan

In diverse landen zullen zo langzamerhand de coronamaatregelen iets worden versoepeld, de vakantielanden en touroperators zullen er dan ook alles aan doen om de toerist weer binnen te halen om zo de zomerperiode nog wat te redden.

Cyprus

Op Cyprus hopen ze volgende maand in juni de eerste toeristen weer te verwelkomen. In Cyprus is een laag aantal mensen aan Corona bezweken en is de besmettingsgraad ook relatief laag; ongeveer negenhonderd bevestigde coronagevallen en zestien personen zijn overleden aan het virus. Dit geeft aan volgens de Cyprioten dat hun land veilig is om te bezoeken.

Vakantie Cyprus strand zee kust

Sicilië

Op Sicilië kunnen ze ook niet wachten tot de toeristen weer op het eiland verschijnen. Zij zijn zelfs bereid om aan een deel van de rekening van de toeristen mee te betalen, daarvoor hebben ze een fonds van 75 miljoen euro opgericht. Dit zegt Manlio Messina, die de wethouder van Toerisme is op Sicilië. “Wij geven bijvoorbeeld één hotelovernachting per drie dagen gratis aan de toeristen en we bieden bijvoorbeeld gratis bezoek aan bezienswaardigheden en activiteiten aan voor wie ten minste drie nachten op Sicilië zijn vakantie viert. Voor iedere drie nachten zal er een nacht door ons worden betaald. De musea zijn gratis te bezoeken”. We willen ook kijken of we een deel van de vlucht van de reiziger kunnen betalen. Als u bijvoorbeeld van Amsterdam via Rome naar Palermo vliegt, dan willen wij de kosten dragen van de vlucht van Rome naar Palermo.” De toeristen zullen bij aankomst op Sicilië gecontroleerd worden op het Corona virus.

Catania Sicilië Italië

Bulgarije

Bulgarije ziet ook graag de toerist snel weer verschijnen. Het is de bedoeling om de vakantieresorts in juli te openen voor de toeristen uit Europa, maar mocht de situatie veranderen dan kan het ook wel augustus worden. Aan de stranden van de Bulgaarse kust zullen gratis ligstoelen, bedjes en andere faciliteiten aangeboden worden aan de toeristen die hun vakantie hier komen vieren.

Obzor Bulgarije

Verenigde Arabische Emiraten

Buiten Europa proberen ze de toeristen te verleiden met goedkopere prijzen. Resorts in de Verenigde Arabische Emiraten hebben hun tarieven heel drastisch verlaagd om te dingen naar de gunsten van de toerist. Sommige prijzen zijn wel tot zestig procent gedaald. De hoop is, dat in juli de Verenigde Arabische Emiraten weer opengaan voor de toerist.

Dubai Verenigde Arabische Emiraten

Portugal

Portugal wil de toeristen voor zich winnen met zeer strenge gezondheidsmaatregelen. Hotels en reisbureaus in Portugal kunnen bij de overheid een ’Schoon & Veilig’-certificaat aanvragen. Hiermee bewijzen zij aan de reizigers en de touroperators dat zij aan alle hygiëne-eisen van de overheid voldoen.

Praia da Marinha Algarve Portugal

Turkije

Turkije laat alleen reizigers toe tot hun vliegvelden als zij mondkapjes dragen. Verder worden zij via een warmtecamera en temperatuurmeter gecontroleerd op aanwezigheid van het virus. Daarnaast is afstand houden, net als in Nederland, het devies en wordt het personeel van de resorts getraind in hygiëne en schoonmaken. Hiermee willen ze de reiziger een veilig gevoel geven.

Vakantie in Turkije