Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegtuig

Transavia en EasyJet schrappen alle vluchten; Transavia tot en met 6 mei 2020

Vandaag heeft luchtvaartmaatschappij Transavia in samenspraak met het Ministerie van Buitenlandse Zaken het besluit genomen om alle vluchten te schrappen tot en met mei. De luchtvaartmaatschappij zal nog wel repatriëringsvluchten uitvoeren om Nederlanders die gestrand zijn op  te halen uit den vreemde.

Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegtuig

EasyJet schrapt vluchten tot nader order

De Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft vandaag bekend gemaakt, dat ook zij als gevolg van de reisbeperkingen door de aanhoudende coronacrisis met ingang van maandag de gehele vloot aan de grond houdt. Zij hebben alle vluchten tot nader order opgeschort.

De afgelopen dagen heeft EasyJet net als vele andere luchtvaartmaatschappijen diverse repatriëringsvluchten uitgevoerd. Zij hebben gestrande reizigers uit verschillende opgehaald. Volgens EasyJet hebben zij meer dan 45.000 reizigers opgehaald.

De laatste repatriëringsvlucht door EasyJet is zondag uitgevoerd. “Mochten overheden ons verzoeken om extra repatriëringsvluchten uit te voeren, dan doen wij dat”, aldus een woordvoerder van EasyJet.