Corendon vliegtuig

Tot 1 juni dit jaar geen reizen meer via Corendon; voor reeds geboekte reizen geen geld terug maar een voucher

Reisorganisatie Corendon heeft door de Corona crisis het besluit moeten nemen om alle geboekte reizen met een vertrekdatum tot 1 juni te annuleren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het dringende advies gegeven om niet naar het buitenland te reizen, tenzij dat uiterst noodzakelijk is. Dit is naast de Corona crisis ook  een reden voor de reisorganisatie om alle reizen tot 1 juni te annuleren. De klanten die een reis geboekt hebben met een vertrekdatum tot 1 juni zullen geen geld terug krijgen, maar zij krijgen een tegoedbon die zij later kunnen inwisselen voor een vakantie.

Corendon heeft 80.000 vakantiereizen geannuleerd. Eerder heeft de reisorganisatie alle vluchten en cruises tot en met 31 maart geschrapt, maar door nieuwe maatregelen van de regering om het Corona virus een halt toe te roepen,  zijn dit er veel meer geworden. Tot 31 maart had Corendon al 40.000 vakanties geannuleerd.

“De verwachting is, dat deze mondiale crisissituatie nog lange tijd zal gaan duren en met deze maatregelen hebben we duidelijkheid willen scheppen voor onze klanten”, aldus Steven van der Heijden.

Vakantie Curaçao resort zwembad

Geen geld terug is wel een zeer uitzonderlijke maatregel

Reizigers die een reis hebben geboekt en een vertrekdatum hebben voor 1 juni,  zullen een mail krijgen van Corendon. Deze reizigers krijgen  een coronavoucher, maar ze krijgen geen geld terug. Deze voucher kunnen ze gebruiken om een andere reis te boeken als de crisis bezworen is. In een normale situatie hebben klanten recht om het reeds betaalde geld teruggestort te krijgen, maar uitzonderlijke omstandigheden zorgen voor uitzonderlijke maatregelen.

Corendon is nog wel met de branchevereniging, met het ministerie van Economische Zaken en met de toezichthouder ACM in gesprek over de maatregelen die zij getroffen hebben.

De reden voor het annuleren van alle reizen tot 1 juni is dat Corendon de reizigers duidelijkheid wil geven. Door nu te annuleren voorkomt Corendon dat klanten op dit moment voor een vakantie gaan betalen, die mogelijk alsnog niet doorgaat.