Vliegtuig van reisaanbieder TUI

Ook bij Sunair en TUI geen vakanties meer

Nadat Prijsvrij, Corendon en Sunweb al hadden aangegeven te stoppen met vakanties met vertrek t/m 31 maart 2020, hebben nu ook TUI en Sunair medegedeeld geen vakanties meer aan te bieden met vertrek vóór 1 april 2020.

Reizigers die al een vakantie hadden geboekt met vertrek vóór april 2020, krijgen een voucher. Deze kunnen ze een op later tijdstip verzilveren om alsnog te genieten van een heerlijke vakantie.

Vakantiegangers die al waren vertrokken naar hun vakantieadres, worden terug gehaald. De reisaanbieders vinden dat mensen op dit moment geen vakantie kunnen houden zoals die hoort te zijn. Zodra iedereen weer thuis is stopt TUI met vliegen.

TUI geeft aan dat dit beleid niet alleen geldt voor mensen die een pakketreis hebben geboekt. Ook met mensen die een vliegticket hebben gekocht wordt rekening gehouden. Zolang er van de lokale autoriteiten mag worden gevlogen, zal TUI mensen terug naar huis brengen.

Luxe hotel all inclusive

Ook Sunair, een reisaanbieder die is gespecialiseerd in stedentrips, geeft aan volledig achter het gekozen beleid te staan.

Op dit moment zijn er ongeveer 30.000 mensen die via Kras of TUI een vakantie hebben geboekt en ergens op een vakantiebestemming in de wereld hun vakantie vieren. Sommige reizigers zullen op de geplande datum gewoon terug kunnen vliegen en sommige worden eerder terug gevlogen door TUI. Inmiddels is TUI al begonnen met het terughalen van 7.000 uit het populaire vakantieland Spanje en meer dan 400 mensen uit Marokko.