Vakantie op Gran Canaria Puerto de Mogan

In navolging van Corendon stopt ook Sunweb met al haar vliegreizen voor de komende tijd

Sunweb, één van de grote spelers in de Nederlandse reisbranche, zal in navolging van Corendon ook al haar vakanties annuleren vanwege de coronacrisis die de wereld in zijn greep heeft.

Alle vlieg- en wintersportreizen met een vertrekdatum tot 31 maart zullen geannuleerd worden. Reizen naar Turkije worden geannuleerd tot 17 april. Deze maatregel gaat per direct in.

Terugvluchten naar Nederland

Toeristen die momenteel via Sunweb op vakantie zijn, kunnen vooralsnog terugvliegen  op hun afgesproken vluchtdatum, behalve als bestemmingen de grenzen sluiten zoals bijvoorbeeld Marokko heeft gedaan. Sunweb is momenteel druk bezig om ervoor te zorgen, dat eventueel gestrande reizigers terug te halen naar Nederland.

Zonvakantie relaxen

Informatie en reistegoed

Voor Sunweb is het nu alle hens aan dek, aangezien zij al hun klanten met een reis in bovenstaande periode moeten informeren.  Dit zullen zij doen via mail,  per sms en per telefoon. Onze klanten  zijn echt hun geld niet kwijt. Zij zullen een tegoedbon ontvangen ter waarde van de vakantie die zij geboekt hebben. Deze tegoedbon kan ingezet worden bij het boeken van een volgende vakantie.

Reisorganisatie TUI neemt zondag een besluit; reisorganisaties in zwaar weer

TUI heeft nog geen besluit genomen over het al dan niet doorgaan van de vliegreizen. Komende zondag zal de directie bijeenkomen om een besluit te nemen. Diverse touroperators hebben inmiddels werktijdverkorting aangevraagd voor hun personeel. Door deze Corona-crisis momenteel reisorganisaties zeer waarschijnlijk in zwaar weer.

De voorzitter van de ANVR heeft daarom een brandbrief gestuurd naar het ministerie van Economische Zaken, waarin hij vraagt om steunmaatregelen voor de reisbranche vanuit de overheid.

“Het is tien voor twaalf, als er niks gedaan wordt, als er geen steun komt, zullen vele reisorganisaties failliet gaan en zullen duizenden mensen werkloos thuis komen te zitten”.

Vliegtuig van reisaanbieder TUI