Fly & drive vakantie

Zuid-Frankrijk ontdekken tijdens een fantastische fly drive

Het is een ideale manier om extra veel te zien tijdens je vakantie. Je vliegt ontspannen naar een van de steden aan de Franse zuidkust en daar staat een comfortabele huurauto op je te wachten. Daarmee kan je op je gemak richting hotel en plannen maken voor de verkenning van dit deel van Frankrijk. Net als in de rest van het land zijn de wegen in het algemeen in een uitstekende conditie. In het hele land vind je 40.000 kilometer autowegen en daarvan is 10.000 kilometer snelweg. Let er wel op dat veel vierbaanswegen in Frankrijk tevens tolwegen zijn. Wie eens de Route du Soleil heeft gereden tijdens een zonvakantie, weet wat dat inhoudt.

Auto huren showroom

Een auto huren in Frankrijk

De minimum leeftijd om een auto te huren in Frankrijk is in het algemeen 21 jaar, maar er kunnen andere leeftijden gelden voor bepaalde categorieën. Vaak moet er een toeslag worden betaald als de hoofdbestuurder jonger is dan 25. Kijk voor de grote keuze aan huurauto’s bijvoorbeeld op een vergelijkingssite als Easyterra.nl. Gordels zijn verplicht en alleen kinderen van 10 jaar of ouder mogen voorin zitten. Hou er ook rekening mee bij het huren van een auto dat voor een kind van jonger dan 3 jaar een kinderzitje verplicht is. Binnen de bebouwde kom is de maximum snelheid 50 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven. Buiten de bebouwde kom is dat 110 km/u en op snelwegen 130 km/u. Kijk voor je vertrek nog even naar afwijkende verkeersregels en check of je huurauto is uitgerust met alle zaken die in Frankrijk verplicht zijn.

Vakantie Frankrijk natuur

Bezienswaardigheden in het zuiden van Frankrijk

Het zuiden van Frankrijk biedt uiteraard prachtige stranden en aangenaam weer gedurende een groot deel van het jaar. Het is ook een mooi uitgangspunt om andere landen te gaan bekijken. Via Bordeaux ben je zo in Spanje, Nice ligt op de grens van Italië en Lyon is een mooi vertrekpunt als je naar Zwitserland wilt. Hieronder staan een paar bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen.

Gorges de Verdon

Dit is de meest indrukwekkende rivierkloof die Europa heeft te bieden. De helblauwe rivier Verdon wordt omgeven door rotswanden die op sommige plaatsen wel 700 meter hoog kunnen zijn. Je kunt er allerlei activiteiten doen, op het water of in de natuur die de kloof omringt. Er lopen ook diverse autoroutes langs de kloof waar je kan genieten van het uitzicht en pittoreske dorpjes.

Verdon kloof Frankrijk natuur

Carcassonne

De middeleeuwen komen echt weer tot leven in deze vestingstad. Het centrum met het kasteel en de oude vestingwallen zijn nog in de oude staat. Het centrum is een wirwar van straatjes, nauwe steegjes en binnenplaatsen. De tragische geschiedenis van de Katharen geeft extra betekenis aan het stadje. Na Mont Saint Michel is Carcassonne de tweede grote toeristische trekpleister in Frankrijk.

Frankrijk vakantie Carcassonne

Camargue

Als natuurliefhebber moet je dit bijzondere ecosysteem uiteraard een keer hebben gezien. Er is een enorme diversiteit aan flora en fauna in dit uitgestrekte moerasgebied. Het meest bekend en imposant zijn de kuddes wilde paarden hier.

Bekijk een overzicht met fly & drive aanbieders.