Eindhoven Airport

Nieuwe scanners op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport zal dit najaar nieuwe scanners plaatsen bij al haar security lanes. Eind 2018 zijn de eerste nieuwe scanners geplaatst bij twee security lanes. Deze scanners werken naar volle tevredenheid en daarom worden nu alle scanners vervangen. Deze scanners worden gebruikt bij de bagage- en de passagierscontrole, alvorens u gaat boarden.

De X-ray apparatuur en de metaaldetectiepoorten die altijd zijn gebruikt voor het scannen van de bagage en de passagiers, worden vervangen door geavanceerde CT-scanners voor de handbagage. Voor de passagiers komen er nieuwe securityscanners. Het vervangen van de scanners moet midden december 2019 gereed zijn voor alle security lanes op Eindhoven Airport.

Paspoort koffer

Voordeel van de nieuwe scanners

De nieuwe scanners hebben voordelen voor zowel de passagiers als de securitymedewerkers.

  1. Vanaf nu kunnen passagiers die vliegen vanaf Eindhoven Airport de door hun meegenomen vloeistoffen en elektronica in de handbagage laten zitten. Er kan nu namelijk een 360-graden beeld van de handbagage gemaakt worden. Alles wordt zichtbaar gemaakt door deze scan. Voorheen moesten de vloeistoffen en elektronica uit de handbagage gehaald worden.
  2. Het securityproces verloopt veel sneller met de nieuwe scanners.
  3. Eindhoven Airport hoeft minder plastic zakjes uit te geven, wat beter is voor het milieu.

Eindhoven Airport is constant bezig met innovatie om het reizen voor de passagiers zo prettig en efficiënt mogelijk te maken. Bij de innovatie wordt ook rekening gehouden met het milieu. Ga eens vliegen vanaf Eindhoven Airport. Het is zeker aan te raden als u redelijk in de buurt woont van deze luchthaven. U kunt op dit moment kiezen uit meer dan 80 bestemmingen vanaf Eindhoven Airport.