Vakantie Venetië

Entree betalen voor een bezoek aan Venetië vanaf zomer 2020

Wie tijdens zijn vakantie een dagje naar Venetië wil gaan, zal daarvoor extra kosten moeten gaan betalen vanaf de zomer van 2020. Vanaf dat moment zal men 3 tot 8 euro moeten gaan betalen om de stad in te komen. Zelfs mensen die op familiebezoek gaan in Venetië zullen de portemonnee moeten trekken.

Verschillende tarieven

Toeristen die voor een dag Venetië willen bezoeken zullen drie euro per persoon moeten gaan betalen. In het hoogseizoen is het mogelijk, dat het tarief oploopt naar zes of acht euro. Legt u met  een cruiseschip aan in Venetië en u gaat van boord, dan betaalt u een vast tarief van 5 euro. Vanaf 2021 zal de prijs voor een entreeticket Venetië met nog een paar euro stijgen.

Drukte verminderen

Het systeem met entreegelden wordt ingevoerd om de extreme drukte in de stad verminderen. Het beeld van Venetië bij velen is de gondelier die de toeristen met zijn gondel door de stad vervoert. Door de overweldigende drukte van onder andere cruiseschepen die voor een dag aanmeren in Venetië en de mensen die over de weg naar Venetië komen, is een tochtje met de gondel er voor velen niet meer bij. Er komen dagelijks zo’n 70.000 toeristen naar Venetië.

Reizen Venetië Italië

Inwoners zijn niet blij met nieuwe regel

De inwoners van Venetië zijn allerminst blij met deze nieuwe regel. Zij vinden dat Venetië geen park is, waar entree voor betaald dient te worden. Venetië is een stad en moet dus volgens de inwoners voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Daarnaast vragen vele inwoners zich af, hoe de stad de entreegelden gaat innen. Verder vragen de inwoners zich af of hun familie van buiten Venetië, die even langskomen voor een kopje cappuccino ook moeten gaan betalen. Dat zal toch raar zijn. Entreegeld betalen om op bezoek te gaan bij ouders of grootouders. Dat is ook één van de redenen waarom de Venetianen niet blij zijn met de nieuwe regel.

Niet blij met toeloop toeristen

Toch zijn veel inwoners ook niet blij met de toeloop van de toeristen. Door de drukte is het wonen en werken  in Venetië erg lastig geworden. Na de Tweede Wereldoorlog woonden er 150.000 mensen in Venetië. Door het toerisme is het inwoneraantal erg geslonken. Momenteel wonen er nog maar 50.000 mensen in Venetië. De inwoners vinden dan ook, dat er een rem moet komen op vakantieaccommodaties en op Air BNB’s. De stad moet weer aantrekkelijk gemaakt worden om er te gaan wonen. Er moeten weer meer noodzakelijke winkels komen in plaats van broodjeszaken en souvenirwinkels.

Er zijn al protesten geweest tegen het aanmeren van de vele cruiseschepen. Natuurlijk zal Venetië altijd toeristen trekken en daar leven ook vele mensen van, maar om er nu een soort park van te maken en zo de toevloed aan toeristen te verminderen,  dat gaat veel inwoners te ver. Daarnaast zullen de toeristen zich echt niet af laten schrikken door die paar euro entreekosten.