Zonvakantie palmbomen eiland

Dé vakantiebestemmingen voor 2020

Hebt u al besloten, waar u volgend jaar heen gaat op vakantie? Wordt het een lange vliegreis naar een ver oord of hebt u een bestemming dichterbij in gedachten? De volgende locaties zijn volgens een onderzoek van Airbnb zeer in trek het komende jaar. Dit kan u wellicht helpen bij de keuze voor de vakantiebestemming in 2020.

Waarom zijn nu juist deze vakantiebestemmingen zo in trek? Er wordt vaak geboekt op basis van de bijzondere culturele aspecten van de vakantiebestemming, de overweldigend mooie natuur of bijvoorbeeld een evenement dat plaats zal vinden aldaar in 2020.

Airbnb heeft de lijst samengesteld op basis van eigen boekingsdata. Sommige plaatsen hebben hun populariteit te danken aan de cultuur van het land, andere aan de adembenemende natuur of een evenement dat in 2020 plaatsvindt. In Japan vinden volgend jaar de Olympische Spelen plaats en daarom staat Tokyo dus ook in de lijst. Maastricht is een vakantiebestemming in eigen land, maar ook zeer populair blijkt uit de boekingsgegevens.  Maastricht is vooral populair vanwege de Tefaf.

Strand vakantie zee bootjes

De top 3 met de meeste boekingen voor 2020 op dit moment

  1. Milwaukee, Verenigde Staten

De boekingen voor deze in Wisconsin gelegen stad zijn met  729 procent gestegen. Dat is natuurlijk een ontzettend grote stijging en dat komt door de Democratic National Convention, die hier in 2020 plaatsvindt. Wilt u graag naar Milwaukee, maar zit u niet te wachten op de drukte, kijk dan goed wanneer deze Conventie plaatsvindt.

  1. Bilbao, Spanje

In 2018 is deze Baskische stad uitgeroepen tot Europese Stad van het Jaar en sindsdien zijn de boekingen naar Bilbao aanzienlijk toegenomen. In 2020 zal Bilbao één van de speelsteden zijn van het EK voetbal, waardoor de boekingen naar deze stad alleen maar zullen toenemen.

  1. Buriram, Thailand

De oude tempels van Buriram zijn een ware trekpleister voor de echte cultuurliefhebbers. Deze adembenemende gebouwen zijn één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Buriram en omgeving. Dit jaar zal het toerisme naar deze plaats alleen maar toenemen, aangezien de MotoGP in Buriram zal plaatsvinden.

Zo staan er op de lijst nog veel meer plaatsen en landen van  over de hele wereld die zeer in trek zijn.

Roemenië, Luxemburg en Schotland zijn bestemmingen binnen Europa die zeer in trek zijn. Een exotisch oord dat ook steeds meer toeristen trekt, is Vanuatu.