Weegschaal gewichten fruit

Voor het vliegen op de weegschaal bij vluchten van Transavia vanaf Eindhoven Airport

Donderdag is Transavia op Eindhoven Airport een experiment gestart. Vliegt u met Transavia vanaf Eindhoven Airport? Dan kan het zijn, dat u zich bij wijze van experiment kan laten wegen, voordat u het vliegtuig in gaat. Het experiment geldt voor vijf vluchten van Transavia die vertrekken vanaf Eindhoven Airport.

Exactere brandstofberekening betekent minder CO2-uitstoot

Door de mensen te wegen kan men exacter in kaart brengen, wat het gewicht aan boord van het vliegtuig zal zijn. Hiermee kan nog nauwkeurig worden berekend hoeveel brandstof er nodig is. De CO2-uitstoot kan op deze manier gereduceerd worden. Dit laat Eindhoven Airport donderdag 12 september weten in een verklaring.

Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegtuig

Deelname aan experiment is vrijwillig

Geen van de passagiers is verplicht om op de weegschaal plaats te nemen. De deelname is geheel op vrijwillige basis. Wilt u niet deelnemen, maar wel meegaan met de vlucht naar uw vakantiebestemming, dan is dat dus geen probleem, aldus Eindhoven Airport. Wel wordt iedereen verzocht deel te nemen, zodat het experiment zo nauwkeurig mogelijk kan worden uitgevoerd.

Aanbevelingen door de Commissie Van Geel

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft de aanbevelingen van de commissie Van Geel die gaan over  de ontwikkeling van de luchthaven tot 2030, begin dit jaar overgenomen. Belangrijk in deze aanbevelingen is het terugdringen van de CO2-uitstoot van het vliegverkeer naast het beperken van de geluidsbelasting door het vliegverkeer en de luchthaven voor omwonenden. Transavia en Eindhoven Airport hopen met dit experiment een stap in de juiste richting gezet te hebben.