Tanzania Afrika natuur landschap

Kies voor een Tanzania vakantie

Als je op vakantie wilt naar een plek met mooie savannes, dan is het aan te raden om op vakantie te gaan naar Tanzania. Natuurlijk is het verstandig om eerst vakantie Tanzania informatie op te zoeken voordat je echt besluit om de vakantie te boeken. In dit artikel zullen we kort stilstaan bij een aantal tips en feiten omtrent Tanzania. Hierbij word jij de Tanzania specialist en kun je de juiste overweging maken alvorens je een beslissing maakt.

De veiligheid in het land

Een Tanzania vakantie is zeker een veilige optie. Het wordt zelfs het veiligste land van Afrika genoemd en op politiek gebied is het ook een stabiel land. Hierdoor kun je er met een gerust hart op vakantie gaan. Het is wel aan te raden om nooit je paspoort in jouw hotel te laten. Daarnaast is het ook belangrijk om belangrijk bezittingen altijd mee te nemen. Dit geldt echter niet alleen voor Tanzania, maar voor alle grote landen. Als je kiest voor een groepsreis in Tanzania, ga je met een grote groep op vakantie. Dit is ook veiliger en dat is ook fijn. Gezelligheid is van groot belang als je besluit om op vakantie te gaan en door met een grote groep op vakantie te gaan, kun je dit realiseren.

Vakantie Tanzania Afrika natuur giraf

Gezondheid is ook belangrijk

Als je besluit om in Tanzania te gaan backpacken, is het wel aan te raden om een specialist op het gebied van vaccinaties te bezoeken. Hierbij is het aan te raden om vier weken voordat je vertrekt het GGD te bezoeken. Het kost wel geld, maar het is zeker belangrijk dat je de juiste vaccinaties hebt. Je gezondheid is namelijk wel enorm belangrijk en daarom is het echt verstandig om hier aandacht aan te besteden voordat je op vakantie gaat. Als je puur kijkt naar de verzorging faciliteiten, dan ben je in de grote steden op het juiste adres. Als je besluit om Tanzania backpackend langs te gaan, dan zijn er enorme wachtrijen. Het is dus aan te raden om hier van te voren goed over na te denken en de overwegingen mee te nemen in de route die je gaat afleggen.

Welke kleding draagt men daar?

In Tanzania is het gebruikelijk om de schouders te bedekken en indien vrouwen rokken dragen, dat deze een lengte hebben die over de knieën vallen. Als je puur kijkt naar accommodatie, dan gelden hier geen strenge regels. Dit zorgt ervoor dat je gerust een korte broek kan dragen. Mocht je van de accommodatie afgaan, dan is het weer aan te raden om je netjes conform de cultuur te kleden. Hierbij weet je zeker dat je jouw Tanzania vakantie optimaal zal beleven.

Betaal valuta

Het is ook goed om kort stil te staan bij de betalingsmethode die gehanteerd wordt in Tanzania. De lokale munteenheid wordt ook wel de Tanzaniaanse shilling genoemd en deze is verkrijgbaar in briefjes van 1000 tot en met 10.000. Als je puur kijkt naar de munten, dan zijn deze al verkrijgbaar in 50, 100, 200 en 500.