Zonvakantie relaxen

Kies je vliegreis met gegarandeerd zon voor de meivakantie!

Nog even en dan breekt voor velen de meivakantie aan. Lekker even tijd om voor het hoogseizoen de zon op te zoeken en de benodigde vitamine D op te doen. Kies dus snel een mooie vliegvakantie uit.

Op veel plekken in Zuid-Europa liggen de temperaturen eind april en begin mei gemiddeld boven de twintig graden en vaak rond de 25 graden. De zon schijnt uitbundig en de natuur toont een deel van zijn kleurenpracht. Natuurlijk is het niet ieder jaar overal even zonnig en moet je wel de weersvoorspellingen in de gaten houden, maar over het algemeen kun je als je een vakantie boekt naar onderstaande bestemmingen de zwemkleding wel inpakken.

Cyprus

Een zeer geliefde vakantiebestemming in deze tijd van het jaar is het mooie eiland Cyprus gelegen in de Middellandse Zee. Door het mediterrane klimaat wat hier heerst, stijgt de temperatuur eind april en begin mei vaak tot gemiddeld 25 graden. Een ideale vakantiebestemming voor eenieder die graag de vakantie doorbrengt in de zon en aan het strand. Vele accommodaties zijn gelegen aan het strand en het zal je aan niks ontbreken tijdens jouw meivakantie Cyprus. Dit eiland bezoek je niet alleen voor de zon. De natuur op Cyprus is overweldigend mooi. Je kunt hier mooie wandelingen maken. Cyprus is door diverse mogendheden bezet geweest en dit is nog altijd te zien in het straatbeeld. Toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur kunnen op Cyprus hun hart ophalen.

Malta

Wil je een zeer veelzijdige vakantiebestemming tijdens de meivakantie? Boek dan een vliegreis naar Malta. Dit eiland heeft een mediterraan klimaat, waardoor de temperaturen in de meivakantie uitermate goed zijn, dus zonaanbidders kunnen terecht op Malta. In het noordwesten van het eiland vind je de mooie gele stranden en deze zijn uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. De accommodaties bij deze stranden zijn van zeer goede kwaliteit. De onderwaterwereld van Malta staat bekend om zijn schitterende koraalriffen en veelkleurige vissen. The Blue Lagoon moet je sowieso hebben gezien. Duikers en snorkelaars komen dus ook graag naar Malta. Voor ander watersportvertier kun je trouwens ook goed terecht op Malta. Voor de nodige dosis cultuur bezoek je de hoofdstad Valletta, waar het lijkt of je teruggaat in de tijd, als je in het oude centrum bent.

Alanya

Deze Turkse badplaats staat bekend om zijn vele kindvriendelijke all inclusive accommodaties veelal gelegen aan het strand. Je wordt verwend met heerlijk eten, gastvrij personeel in het hotel, zwembaden en animatie. Eigenlijk hoef je het resort of jouw hotel niet eens te verlaten. Toch raden wij dit wel aan. In de buurt van Alanya is van alles te beleven. Bezoek eens de Damlatasgrotten in de stad of vaar per boot naar de Piratengrot, dit zullen de kinderen vast spannend vinden. Jij en jouw familie houden van actie in de natuur? Ga dan naar de Kloof van Sapadere en bewonder de watervallen. Voor een flinke dosis cultuur bezoek je het 13e -eeuwse Kasteel van Alanya, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving als je één van de torens hebt beklommen.