Zomer vakantie zee ligstoel gras

Meer zomervakantie voor uw geld

De feestdagen zijn voorbij; tijd voor het boeken van uw zomervakantie. De zomervakantie zul je denken. Ik heb net de kerstboom de deur uit, de oliebollen en appelflappen zijn net op en ik ben net weer begonnen met werken in het nieuwe jaar. Toch is het tijd om aan de zomervakantie te gaan denken. Volgende week kun je de Vakantiebeurs in Utrecht gaan bezoeken en kun je kennis maken met de nieuwste aanbiedingen en mooiste reizen voor 2019. Wil je een mooie vliegreis boeken, dan kun jij je op de Vakantiebeurs goed oriënteren.

Video Vakantiebeurs 2019

Is het verstandig om nu al die mooie zomervakantie te gaan boeken? Dat ligt eraan. Uit onderzoek is gebleken, dat je het beste 171 dagen voor vertrek een zomervakantie kunt boeken, dan zul je de laagste prijs krijgen. Dit geldt natuurlijk niet voor de reizigers die erg flexibel zijn in het moment van vertrek. Dan is een last minute nog steeds het meest gunstig.

Ben je gebonden aan de schoolvakanties door schoolgaande kinderen of ben je zelf werkzaam in het onderwijs, dan is het verstandig om wel zo vroeg mogelijk te reserveren. De meest populaire hotels en campings op de populaire bestemmingen zijn namelijk snel volgeboekt. Deze accommodaties hebben meestal rond deze periode leuke aanbiedingen, dus is het verstandig om hier goed naar te kijken. Dit zal je namelijk een voordeel opleveren in de portemonnee, wat je dan weer kunt besteden tijdens de vakantie. De aanbiedingen die in deze periode gegeven worden, zijn vaak gratis extra’s of je hoeft geen administratiekosten te betalen.

Portemonnee bankbiljetten

Een andere reden om vroeg te boeken is de ruime keuze aan accommodaties, die je nu nog hebt. Voor gezinnen met kinderen die vast zitten aan de schoolvakanties is het handig nu te boeken. Je wilt toch graag, dat de kinderen zich goed vermaken tijdens de vakantie. De mooiste accommodaties met goede faciliteiten voor kinderen zijn nu nog beschikbaar. Dus wil je die vliegreis boeken naar de bestemming waar iedereen zich vermaakt, dan is het zaak om dit binnen niet al te lange tijd te doen.

Natuurlijk kun je ook een last minute vakantie boeken in de schoolvakanties, maar er moet dan maar net een reis bijzitten naar de bestemming die leuk is voor het gehele gezin en die nog vacant is op de data, waarop je de vakantie hebt gepland.

Wil je graag op vakantie, maar liever naar een goedkope bestemmingen? Bulgarije is dan een goed en goedkoop alternatief evenals Tunesië. Turkije is ook een vakantieland, waar je veel vakantie krijgt voor weinig geld. Zon, zee en strand zijn hier natuurlijk in overvloed aanwezig net als vele goedkope all inclusive accommodaties. Polen, Tsjechië en andere Oost-Europese landen zijn eveneens vrij voordelige vakantiebestemmingen. Het eten en drinken is hier erg goedkoop en het geld wat je hierop bespaart, kun je weer uitgeven aan bijvoorbeeld een leuke excursie.

Wanneer je goedkoop wilt vliegen, dan moet je ook kijken naar aanbiedingen met vluchten vanaf buitenlandse luchthavens als Brussel en Düsseldorf. Als je daarnaast bereid bent om niet rechtstreeks te vliegen, maar om een overstap te maken, dan kan je dat vele euro’s schelen.

Azië en Afrika zijn de continenten waar je veel vakantie voor jouw geld krijgt. De tickets hiernaartoe zijn natuurlijk wel duurder, dan wanneer je een Europese bestemming boekt, maar in bijvoorbeeld Thailand of Gambia zijn de kosten voor levensonderhoud erg laag en vaak zit je voor een paar tientjes al in een luxe resort.

Zomer vakantie Cyprus strand