Vakantie bagage koffers tassen

Bagage in het vliegtuig

Als je op vakantie gaat, dan heb je natuurlijk bagage bij je. Wanneer je met het vliegtuig reist en je wilt bagage meenemen, dan zijn er wel een aantal regels waar je rekening mee dient te houden. In dit item vertellen wij je alles, wat je moet weten over hoe je bagage mee kunt nemen in het vliegtuig en hoeveel. Het reizen met alleen handbagage is erg populair als je een korte vakantie gaat vieren, want voor ruimbagage dien je bijna altijd, vooral binnen Europa, extra te betalen.

Regels voor de handbagage

Bagage die je sowieso mee mag nemen in het vliegtuig, is de handbagage. Toch is dit ook aan strenge regels gebonden. Iedere luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen regels betreffende de maximale afmetingen van de handbagage en de het gewicht wat de handbagage mag hebben. U dient dus van tevoren na te gaan op de website van de luchtvaartmaatschappij wat de regels zijn. Bij de ene luchtvaartmaatschappij kan het zijn, dat je een handbagagekoffertje en een personal item, zoals een handtas, mee mag nemen. Het personal item dient wel onder de stoel voor je te passen. Bij de andere luchtvaartmaatschappij kan het zijn, dat je of een handbagagekoffertje of een personal item mee mag nemen. Dit dien je ook van tevoren na te gaan bij de luchtvaartmaatschappij, waarmee je vliegt.

De maten voor een handbagagekoffertje zijn meestal maximaal 55 x 40 x 20 cm groot. Dit kan bijvoorbeeld ook een rugzak zijn. De maten voor een personal item zijn meestal maximaal 40 x 30 x 15 cm groot.

In de handbagage is het toegestaan vloeistoffen mee te nemen, maar wel in beperkte mate. De verpakkingen mogen maximaal 100 milliliter bevatten en het moet in een doorzichtig en afsluitbaar plastic zakje van maximaal 1 liter groot passen. Het is wel toegestaan om wat te eten of te snacken mee te nemen in het vliegtuig.

Handbagage

Regels voor ruimbagage

Deze bagage is groot en wordt vervoerd in het bagageruim van het vliegtuig. Bij bijvoorbeeld intercontinentale vluchten is de prijs voor deze bagage al verdisconteerd in de prijs van het ticket. Bij kortere vluchten zit deze bagage vaak niet bij de ticketprijs in. Je kunt deze ruimbagage dan extra boeken. Dit alles kan verschillen per luchtvaartmaatschappij, dus kijk alles van tevoren goed na. Het gewicht van de ruimbagage verschilt per luchtvaartmaatschappij, maar ga uit van een maximum van 23 kg per koffer. Per luchtvaartmaatschappij, per route en per ticket verschilt het hoeveel koffers elke reiziger mee mag nemen.

Ruimbagage paspoort

Afwijkende bagage

Het kan ook zijn, dat u afwijkende bagage, dit zijn bagagestukken die buiten de normale maten vallen of extra breekbaar zijn, mee wilt nemen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een kinderwagen, een rolstoel of een muziekinstrument. Een rolstoel en een kinderwagen mogen gewoon mee naar de gate vervoerd worden. Deze items zullen daarna door het personeel van de luchtvaartmaatschappij in het vliegtuig worden gezet. Voor andere afwijkende bagagestukken zijn meestal specifieke oplossingen bedacht en daarnaast gelden hiervoor ook speciale tarieven. De tarieven voor het meenemen van afwijkende bagage verschillen per luchtvaartmaatschappij.

Gitaar