Vliegtuig-EasyJet

Verdere groei in vluchten op Schiphol via de Ierse prijsvechter EasyJet

De Ierse prijsvechter EasyJet mikt op verdere groei op luchthaven Schiphol. Na KLM is EasyJet de grootste klant van luchthaven Schiphol. Nu de luchthaven qua vliegbewegingen aan zijn limiet zit, heeft Easyjet de manier gevonden om nog meer mensen te vervoeren. Ze maken gebruik van grotere vliegtuigen om zo extra passagiers te gaan vervoeren, aldus directeur William Vet van EasyJet Nederland. Meer reizigers kunnen op deze manier gebruik maken van de diensten van EasyJet.

In Nederland heeft EasyJet het afgelopen boekjaar 6 miljoen passagiers vervoerd, dit boekjaar liep tot en met oktober. Dat is een stijging ten opzichte van het vorige boekjaar. Dit hebben ze gerealiseerd door een stijging van de toestelcapaciteit. Om nog meer reizigers te kunnen vervoeren in het komende jaar zal EasyJet in een aantal van zijn vliegtuigen een extra rij stoelen plaatsen. In enkele vliegtuigen is dit reeds gerealiseerd. Daarnaast zal het bedrijf met grotere vliegtuigen gaan vliegen. De kleinere en veelal oudere vliegtuigen zullen vervangen gaan worden voor deze grotere exemplaren.

Vliegtuig-EasyJet-in-de-lucht

EasyJet blijft zich richten op de hoofdluchthavens en zal derhalve niet gaan vliegen vanaf Rotterdam, Eindhoven, Groningen Airport Eelde, Maastricht of de nog te openen luchthaven Lelystad.

De Ierse prijsvechter heeft de golfmaatschappij Emirates toegevoegd aan haar transferservice “Worldwide by EasyJet”. De verbinding zal vooraleerst zijn tussen Londen Gatwick en Dubai, maar het ligt in de planning om de verbinding uit te breiden. EasyJet heeft met Virgin Atlantic, Norwegian Air, WestJet en Singapore Airlines ook overeenkomsten gesloten, zodat zij ook buiten Europa vluchten kunnen aanbieden.