Kantoor-vakantie-werk-laptop

Reisorganisatie TravelBird zal een doorstart maken

In een eerder op deze website gepubliceerd artikel stond te lezen dat reisorganisatie TravelBird in grote problemen verkeerde. Toch maakt de failliete reisorganisatie een doorstart onder een nieuwe eigenaar. De Britse Secret Escapes Group heeft het bedrijf met al haar activa en al haar activiteiten overgenomen. Helaas voor de medewerkers gaan er waarschijnlijk niet meer dan 25 van de ruim 300 medewerkers van het failliet TravelBird mee. Dit is afgelopen dinsdag bekend gemaakt door het bedrijf.

De problemen van TravelBird waren ontstaan door seizoensfluctuaties in de boekingen de afgelopen maanden, waardoor ze een grote achterstand in betalingen aan bijvoorbeeld de hoteleigenaars hadden gekregen. TravelBird is daarna op zoek gegaan naar nieuwe financieringen om zo de openstaande rekeningen te betalen, maar dat is het bedrijf toen niet gelukt.

Volgens de curator zal de website van TravelBird door de overname waarschijnlijk snel in de lucht komen. Hij vindt het betreurenswaardig, dat er weinig werknemers van het oorspronkelijke TravelBird mee gaan naar de nieuwe organisatie.

In 2010 is Travelbird opgericht en het heeft lange tijd geen winst gedraaid. In de eerste helft van dit jaar was de organisatie voor het eerst winstgevend. De problemen waren er dus al veel langer. De Consumentenbond heeft onlangs nog gewaarschuwd voor mogelijke problemen bij TravelBird, waar reizigers hinder van zouden kunnen ondervinden. Dit bleek ook zo te zijn. Meerdere vakantiegangers die een reis hadden geboekt en betaald via TravelBird, mochten niet in hun hotelkamer van de hoteleigenaar, omdat het bedrijf niet had betaald. Pas nadat de reizigers zelf de hotelkamer ter plekke betaalden, kregen ze toegang. De klantenservice van TravelBird was zeer moeilijk te bereiken en hierdoor waren velen op dat moment extra geld kwijt. TravelBird heeft toen aangegeven de problemen te verhelpen en de reizigers het geld terug te betalen.

De reeds geboekte reizen kunnen dus nu gewoon doorgang vinden.