Strand zand eiland water vakantie

Fantastische, maar toch goedkope vliegreis boeken? Van ons enkele tips om te besparen op uw vliegreis en vakantie

Fantastische, maar toch goedkope vliegreis boeken? Van ons enkele tips om te besparen op uw vliegreis en vakantie.

Is het saldo op uw bankrekening niet toereikend voor een super-de-luxe vijf sterren vakantie? Is de bodem van uw portemonnee vaak zichtbaar? Wij geven u een aantal tips om goedkoop een geweldige en luxueuze vakantie te boeken.

  1. Bent u gebonden aan de schoolvakanties of het hoogseizoen? Dan is het vaak verstandig om uw vakantie ver van te voren te boeken. U maakt dan gebruik van de vroegboekkorting. Veel touroperators bieden in januari en februari diverse zomervakanties naar allerlei bestemmingen binnen en buiten Europa aan tegen sterk gereduceerde prijzen, zodat zij verzekerd zijn van een goede bezetting van hun accommodaties. U bent dan verzekerd van een vakantie op de bestemming van uw eerste keuze en u betaalt minder, dan wanneer u later in het jaar boekt. Gaat u met het gezin op vakantie? De meeste  touroperators bieden naast de vroegboekkorting ook nog een gezinskorting aan.
  2. Bent u juist niet gebonden aan het hoogseizoen of de schoolvakanties? Dan kunt u juist het best een last minute vakantie boeken. U kunt dan binnen een aantal dagen na het boeken op uw vakantiebestemming zijn tegen een sterk gereduceerde prijs. U krijgt dezelfde reis en dezelfde accommodatie dan degenen die een tijd van te voren hebben geboekt. U betaalt alleen een andere oftewel veel lagere prijs.
  3. Boek uw vakantie niet in het weekend. U kunt uw vakantie het beste boeken op een doordeweekse dag. De prijzen voor vakanties liggen op een doordeweekse dag namelijk vaak lager dan in het weekend. In het weekend hebben meer mensen genoeg tijd om zich bezig te houden met het plannen van een vakantie. De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar prijzen van vakantiereizen op de verschillende dagen van de week en hieruit is gebleken, dat u het beste op dinsdag uw vakantie kunt boeken.
  4. Vertrek op een doordeweekse dag naar uw vakantiebestemming. Als u vertrekt op een doordeweekse dag, dan betaalt u aanmerkelijk minder, dan dat u op een dag in het weekend vertrekt. De meeste mensen willen graag vertrekken in het weekend, zodat ze dat geen vakantiedag kost op het werk. Verder willen de meeste mensen ook weer beginnen met hun werkzaamheden op maandag. Vandaar dat reizen op een doordeweekse dag goedkoper is en daarnaast is het rustiger.
  5. Wees u bewust van de keuze van uw vakantieland. Mocht u geen all inclusive vakantie boeken, dan kunt u binnen Europa het beste op vakantie gaan in Polen, Tsjechië, Slowakije en Bulgarije. De kosten voor eten en drinken zijn hier veruit het laagste van Europa. Ook in Griekenland, Portugal en Spanje zijn de kosten voor eten en drinken redelijk laag. De Scandinavische landen en Zwitserland zijn daarentegen flink duurder.
  6. U kunt het beste een pakketreis boeken, dat wil zeggen een combinatie van een vliegreis met accommodatie. U bent veelal goedkoper uit, dan dat u de accommodatie en de vliegreis apart van elkaar boekt.
  7. Pas op met het afsluiten van een reisverzekering. U hebt vaak een hoog eigen risico. Verzeker je alleen tegen kosten, waarvan je zeker weet, dat je deze niet kunt betalen. Laat daarnaast waardevolle spullen thuis. Mocht u toch bestolen worden, doe dan gelijk aangifte bij de politie ter plaatse. Deze aangifte hebt u nodig voor uw claim bij de reisverzekering.

Wij hopen, dat u met deze tips uw droomreis kunt boeken tegen een scherpe prijs. Alvast veel voorpret en een fijne reis gewenst.