Zonvakantie relaxen

Meeste Nederlanders houden van een relaxvakantie

De meeste Nederlanders hebben een voorkeur voor een relaxvakantie in plaats van een actieve vakantie

Een relaxvakantie of een actieve vakantie? Als deze keuze gemaakt moet worden, dan kiest 55% van de Nederlanders liever voor een relaxvakantie. Het percentage dat kiest voor een actieve vakantie ligt beduidend lager, 36% procent. Dit is laatst bekend gemaakt na een onderzoek naar vakanties door onderzoeksbureau GFK. Mannen kiezen vaker voor een actieve vakantie dan vrouwen,  ongeveer 40% van de mannen kiezen hiervoor. Vrouwen kiezen liever voor een relaxvakantie, 33% van de vrouwen kiest voor een actieve vakantie.

Relaxvakantie

Wereldwijd gezien brengt men het liefst de vakantie ontspannen door. Ongeveer 60% geeft aan tijdens de vakantie vrijwel niks actiefs te willen ondernemen. Van de 22 duizend ondervraagden uit zeventien verschillende landen, wil 33% wel graag een actieve vakantie.

Met name Brazilianen brengen het liefst hun vakantie in relaxstand door. Van de Braziliaanse respondenten heeft 71% aan het liefste zo min mogelijk te ondernemen. Tevens staat een relaxvakantie bij de Japanners en de Zuid-Koreanen op nummer één, 66% kiest hiervoor. Als het om actieve vakanties gaat, dan valt de eerste keuze van de Fransen en de Spanjaarden juist hierop.

Als men kijkt naar de Nederlandse respondenten, dan blijkt dat 60% van de mensen uit de leeftijdscategorie van 40 tot 49 jaar kiest voor een relaxvakantie. Van de respondenten uit de leeftijdscategorie tussen de 29 en 29 jaar oud kiest 43% voor een relaxvakantie en net iets meer, 45 % kiest voor een actieve vakantie.

Vakantie met kinderen

Het blijkt, dat de keuze voor een actieve of relaxvakantie niks te maken heeft met het feit of er kinderen meegaan. Bij de meeste gezinssamenstellingen kiest men eerder voor een relaxvakantie.