Vakanties door Nederlanders het vaakst online geboekt

Nederlanders zijn dol op het online boeken van een vakantieverblijf. Lekker makkelijk vanuit de luie stoel boeken Nederlanders het vaakst online hun vakantieverblijf, zo blijkt uit onderzoek van Eurostat (bureau van de statistieken van de Europese Unie). Het onderzoek richtte zich alleen op landen die lid zijn van de Europese Unie. Met betrekking tot het boeken van vliegtickets kon uit het onderzoek geconcludeerd worden dat de Finnen vliegtickets het vaakst online boeken.

Verder blijkt uit het onderzoek dat 69% van de Nederlandse vakantiegangers een vakantie online boekt. Onder vakantie valt ook het boeken van een toeristisch uitstapje. Behalve Nederland maken ook de Fransen en Luxemburgers vaak gebruik van het internet om een vakantie te boeken.

Inwoners van Roemenië lopen nog ver achter vergeleken andere landen binnen de Europese Unie met betrekking tot het online boeken van een vakantieverblijf. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 7% van de Roemenen online een vakantie of toeristisch uitstapje boekt.