Oceaan kust duinen

Nederlanders tevreden over hun vakantie

De bekende reisaanbieder Neckermann Reizen heeft onlangs onderzoek gedaan onder 13.000 Nederlandse vakantiegangers en hun gevraagd een cijfer te geven aan hun vakantie.

Uit dit onderzoek bleek dat het gemiddelde cijfer een 7.8 was voor de vakantie. Het kleine landje Andorra kreeg opvallend genoeg met een 8.7 het hoogste cijfer en Zwitserland scoorde het laagst met een 7, maar toch nog ruim voldoende dus. De conclusie is dan ook dat Nederlanders over het algemeen tevreden zijn over hun vakantie.

Kaapverdië eindigde op de tweede plaats en Oostenrijk als derde. Verder komen in de top 10 Griekenland, Spanje, Turkije en Egypte voor. Opvallend is voor dat Kaapverdië op de tweede plaats eindigt, een klein land waarvan je niet gelijk zou verwachten dat die zo hoog op de lijst komt bij de Nederlanders.

In het onderzoek werd aan de Nederlanders ook de vraag gesteld waar zij zich tijdens hun vakantie het meest aan ergeren. Hieruit bleek dat lawaai van de buren de grootste ergernis is. Nederlanders zijn gek op internet. Het merendeel wil het liefst elke dag even naar de mail kijken en graag zoveel mogelijk online zijn om op de hoogte te blijven van het nieuws. Daarnaast moet natuurlijk de social media goed worden gevolgd, maar ook een film kijken of muziek luisteren tijdens vakantie vinden Nederlanders erg plezierig.

De kwaliteit van de accommodaties hebben veel effect voor het cijfer dat Nederlanders aan hun vakantie geven. Gemiddeld geven Nederlanders een 8 aan hun accommodatie. Bovendien kan op basis van het onderzoek worden geconcludeerd dat Nederlanders langer in de vakantiestemming blijven als het in Nederland mooi weer is bij thuiskomst, maar als het kouder wordt in Nederland willen Nederlanders het liefst zo snel mogelijk een nieuwe vakantie boeken. Dan kan de voorpret alvast weer beginnen.