Vakantie Egypte piramide

Meer Nederlanders op vakantie naar Egypte

Een vakantie naar Egypte wordt weer vaker geboekt door Nederlanders. Dit concludeert Zoover op basis van hun onderzoek. Zonvakanties naar Egypte zijn erg populair, vooral vanwege het heerlijke klimaat, de prachtige onderwaterwereld en de vele bezienswaardigheden, waaronder natuurlijk de piramides.

Toen echter in augustus 2013 een negatief reisadvies voor Egypte van kracht werd, nam het aantal toeristen naar Egypte flink af. Ook niet vreemd natuurlijk, want het is verstandig een reisadvies op te volgen. Sommige badplaatsen in Egypte konden helemaal niet meer worden geboekt via een reisorganisatie en andere badplaatsen waren maar in zeer beperkte mate in het aanbod van reisaanbieders opgenomen.

De laatste tijd wordt er weer meer gezocht op bekende badplaatsen in Egypte. Denk hierbij o.a. aan Marsa Alam, Sharm el Sheikh en Hurghada. Uit het onderzoek van Zoover blijkt ook dat er bijna twee keer zoveel wordt gezocht op bestemmingen in Egypte vergeleken met vorig jaar. Met name geheel verzorgde all inclusive vakanties naar Egypte zijn erg in trek.

Vanzelfsprekend is de gestegen interesse in een vakantie naar Egypte positief voor de reisaanbieders, want zij merken dat het aantal boekingen naar Egypte stijgt. Als het in Nederland herfst of winter is dan kunt u in Egypte nog heerlijk genieten van de zon. Dat verklaart ook dat veel Nederlanders in de herfst of winter er nog even lekker tussenuit gaan en een vakantie boeken naar een van de prachtige badplaatsen die Egypte rijk is.

Ondanks de positieve ontwikkelingen met betrekking tot de interesse in Egypte als vakantiebestemming, moet ook worden geconstateerd dat het aantal boekingen nog lang niet op het peil ligt van 2012, maar het gaat de goede kant op met dit land. Als deze ontwikkeling zich doorzet dan ziet het er gunstig uit voor Egypte en de reisaanbieders.