Tien budget bestemmingen

Crisis of niet, we gaan toch wel met vakantie. We letten nu waarschijnlijk wel iets meer op onze centen, dus een vakantie naar een budget bestemming is nu ideaal. Hier de tien beste budget bestemmingen voor dit jaar volgens Lonely Planet:

  1. Griekse eilanden. Wegens de crisis in Griekenland gaan veel toeristen ergens anders met vakantie. Om toeristen terug te winnen hebben veel vakantieaanbieders hun prijzen laten dalen voor een accommodatie in Griekenland. Door de prijsdaling en minder toeristen is Griekenland en dan vooral de Griekse eilanden zeer populair dit jaar.
  2. Hiel van Italië. Hoewel Noord-Italië zeer duur is, kun je in het zuidoosten genoeg betaalbare vakantiehuizen huren. In de hiel van Italië vind je prachtige stranden en pittoreske plaatsjes en tevens kun je er goed eten voor een aantrekkelijke prijs.
  3. Nicaragua. Nicaragua heeft veel onontdekte plekken en is spotgoedkoop. Je zult hier niet meer kwijt zijn dan 20 euro per dag. Lonely Planet nam Nicaragua ook al op in haar ‘beste landen van 2014′.
  4. Bulgarije. In Bulgarije kun je voor een habbekrats wat eten en drinken. Bulgarije beschikt over prachtige steden zoals Sofia, Plovdiv en Varna. Ook de kuststrook aan de Zwarte Zee is prachtig.
  5. Portugal. Portugal is het laatste Europese land in dit lijstje. Albufeira en de Algarve zijn goedkope bestemmingen voor een zonvakantie met het gezin. Ook Lissabon is een goedkope bestemming; je vindt er veel goedkope eettentjes.
  6. Fiji. Fiji is weliswaar niet zo goedkoop als Zuidoost-Azië, maar je kunt er wel zeer goedkoop backpacken. Mocht je in Australië zijn, breng dan ook eens aan dit wonderschone paradijs een bezoekje.
  7. Mexico. Hoewel Mexico een dure vakantiebestemming is, kun je er ook goedkoop verblijven. Ga buiten de vakantie die Amerikanen hebben en je zult er een goedkope vakantie hebben.
  8. Karnataka (India). India is zeer bekend als budget bestemming. Volgens Lonely Planet is vooral Karnataka goedkoop. Karnataka heeft prachtige stranden, vissersplaatjes en vakantieresorts.
  9. Palawan (Filipijnen). Naast India, is de Filipijnen en dan met name Palawan een zeer bekende budget bestemming. Je vindt er jungle-rivieren, kalkstenen cliffs en schitterende stranden.
  10. Ethiopië. In Ethiopië kun je al met zo’n 20 euro per dag rondkomen. Bezienswaardigheden en excursies zijn dan inclusief. Er is genoeg te ontdekken in Ethiopië, zoals de Historic Route met de Lake Tana kloosters en de Blauwe Nijl Watervallen.