Hotel lobby receptie

Last minute hotel door Nederlanders het vaakst geboekt

Uit recent onderzoek blijkt dat last minutes erg populair blijven. Bovendien blijkt uit datzelfde onderzoek dat een last minute hotel door Nederlanders het vaakst wordt geboekt. Daarnaast geven Nederlanders minder geld uit aan hotelovernachtingen vergeleken met mensen uit andere landen.

Iets minder dan de helft van de Nederlanders die een of meerdere hotelovernachtingen boekt, doet dat pas in de laatste week voorafgaande aan vertrek. Het onderzoek werd uitgevoerd door een reiswebsite. Deze bekeek het boekingsgedrag van o.a. Belgen, Denen, Duitsers, Noren en Zweden. Door Nederlanders werd er gemiddeld € 85,= uitgegeven voor een hotelovernachting.

Behalve de Nederlanders boeken ook mensen uit andere landen vaak op het laatste moment, maar met het belangrijke verschil dat mensen uit andere landen gemiddeld meer geld uitgeven aan een overnachting in een hotel. Zo betaalden de Duitsers gemiddeld € 95,= voor een overnachting en de Belgen betaalden nog iets meer, namelijk gemiddeld € 100,=.

Dit onderzoek bevestigt het eerder onderzoek van de ANWB, dat ook al aantoonde dat het boeken van een last minute meestal voordeliger is dan vroeg boeken. Het financieel voordeel weegt dan ook voor veel mensen op tegen het nadeel dat het aanbod soms wat beperkt is.