Ziekte of overlijden hoofdoorzaak voor annuleren of vervroegde terugkeer van vakantie

Veel mensen denken bij een reisverzekering aan een vergoeding uit de verzekering ingeval van diefstal of beschadiging van bagage, telefoon, fotocamera, bril, laptop, etc.

Maar wist u dat, vanwege de mogelijke financiële gevolgen, de vergoeding voor kosten voor medische behandelingen of de kosten voor een vervroegde terugkeer als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval, ziekte of overlijden van de verzekerden of hun familie een veel grotere kostenpost is?

Uit onderzoek blijkt dat een ernstige ziekte of overlijden van de verzekerden of een van de familieleden oorzaak nummer één is van het annuleren of vervroegd terugkeren van een vakantie. In 85% van alle gevallen is dit de oorzaak. Een andere belangrijke oorzaak van terugkeer is ziekenhuisopname in het buitenland. Met betrekking tot het annuleren van een vakantie zijn werkloosheid en echtscheiding twee belangrijke oorzaken.

Het meest geclaimde artikel bij de reisverzekering was vorig jaar de mobiele telefoon/smartphone (20%), daarna de koffer/tas (15%), zonnebril (9%) en bril en fotocamera beide 8%. Verder staat in de top tien de portemonnee met inhoud, sieraden, horloges, kleding, tablet en reisdocumenten.