Hotel palmbomen zwembad

Op vakantie tijdens recessie

Het valt niet mee om tijdens deze recessie op vakantie te gaan. Heeft u nog geld over voor een vakantie dit jaar? Staat een vakantie überhaupt nog wel bij u in de planning? Ook tijdens deze recessie zijn er zat mogelijkheden en tips om niet te duur, maar toch leuk en niet te vergeten een onvergetelijke vakantie te boeken.

In de reiswereld wordt  enorm geklaagd dat er veel minder boekingen zijn dan de afgelopen jaren. Wat aan de ene kant  begrijpelijk is, door  financiële tegenslagen waar een heleboel mensen tegenaan lopen. Zoals steeds maar hogere belastingheffingen, mensen die hun baan verliezen, vele bedrijven die failliet gaan, etc.

Opvallend is het dan ook als in het nieuws verschijnt dat Nederland bij de top 5 behoort, met betrekking tot vakanties naar het buitenland. Er worden  voor 2014 18,1 miljoen vakanties naar het buitenland verwacht. Ongeveer 72% van alle Nederlanders willen graag een tripje naar het buiten- of binnenland voor korte of langere  duur. Vergeleken met vorig jaar betekent dit een daling van 1%.

WAAR DOEN ZE HET VAN, u herkent de slogan waarschijnlijk wel van het reclamespotje van Neckermann Reizen. Zo kunt u zich iedere keer verbazen over het feit dat gezinnen twee weken op vakantie gaan naar paradijzen zoals Spanje, Turkije en Griekenland. In deze landen bent u al gauw duizenden euro’s kwijt bent aan alleen de reis en het hotel, op basis van een vakantie voor vier personen en dan nog te bedenken dat u op vakantie ook nog allerlei activiteiten wilt gaan doen. Denk hierbij o.a. aan excursies, dagje pretpark of zwembad om de kinderen te vermaken, wat allemaal natuurlijk ook niet gratis is. Verder natuurlijk lekker eten en drinken.