Vakantie alpen berghut natuur bergen

Nederlanders gaven hun vakantie gemiddeld een acht

Nederlanders hebben hun vakantie van vorig jaar beoordeeld met een gemiddeld cijfer van maar liefst 8.1. Dat meldt de bekende vakantiebeoordelingssite Zoover. Sinds 2006 is dit het hoogste cijfer dat Nederlanders gaven aan hun vakantie via Zoover. De website Zoover houdt sinds 2006 vakantiebeoordelingen bij.

Volgens Zoover heeft het hoge cijfer te maken met het feit dat het vorig jaar in een groot deel van Europa prachtig weer was in de zomer. Bovendien speelt het feit dat veel reisaanbieders extra hun best hebben gedaan om vakanties te verkopen een rol. De extra inzet van de reisaanbieders heeft te maken met de crisis, want het was moeilijker om de consument tot boeken over te halen.

Het onderzoek van Zoover is gebaseerd op bijna twee miljoen beoordelingen van vakantiegangers die kozen voor o.a. wintersportvakanties, stedentrips en zonvakanties.

Vakanties die werden doorgebracht in Oostenrijk kregen met een 8.4 de hoogste beoordeling. Portugal kwam met een 8.2 op de tweede plaats, gevolgd door Italië en Spanje met een 8.1. Nederland moest het doen met een 7.9 en eindigde op de 10e plaats.

Met betrekking tot de beoordeling van accommodaties is het opvallend dat bed & breakfasts een hogere beoordeling kregen dan de vijf-sterren hotels. De bed & breakfasts kregen een 9.1 en de vijf-sterren hotels een 8.4. Het hoge cijfer van de bed & breakfasts vergeleken met de vijf-sterren hotels is te verklaren vanwege de persoonlijke benadering.

Wat de campings betreft heeft Nederland het uitstekend gedaan met de hoogste beoordeling van een 8.5. Oostenrijk eindigde op de tweede plaats met een 8.1 en Italië werd derde met een 8.0.