Wandelen op de grens van Toscane en Umbrië

Geen land ter wereld waar de mensen het genieten van goede zaken in het leven zo serieus nemen als in Italië. Bijna alle Europese kunstenaars hebben zich ooit laten verleiden door alle hoogtepunten van Italiaanse renaissance kunst en door de adembenemende landschappen van Toscane en Umbrië. Toeristen die van fietsen, wandelen, skiën of zonnebaden houden: Italië biedt het allemaal. Van de Alpen tot aan de Adriatische kust, van Rome tot aan de schilderachtige dorpjes in Toscane. Italië heeft alles wat de moderne vakantieganger zich wensen kan.

Toscane

Wandelen in de prachtige omgeving van Toscane waar men gebruik kan maken van de mooiste wandelroutes. Jaarlijks trekt Toscane veel bezoekers aan, echter is er maar een gering aantal dat ervoor kiest Toscane al wandelend te ontdekken. Toch zijn er ook andere mogelijkheden dan ‘een standaard vakantie’. Juist door te gaan wandelen kan men de Italiaanse schatten als nooit tevoren ontdekken. Wanneer u door Toscane wandeltochten gaat maken zult u versteld staan van het moois dat het land te bieden heeft. Neem nou bijvoorbeeld Fattoria Landrucci, dat op de grens van Toscane en Umbrië ligt. Hier kunt u van zowel van het glooiende Toscaanse heuvellandschap genieten als van de ruige, groene omgeving van Umbrië. De wandelroutes bevinden zich hier tussen de heerlijk ruikende fruitboomgaarden, wijngaarden, koren en zonnebloemvelden.

Het groene hart van Italië

De Italiaanse regio Umbrië is een beboste bergachtige streek. In het groene hart van Italië, zoals Umbrië ook wel genoemd wordt, bevindt zich een prachtig gebied met meanderende rivieren en bergmeren die zich niet onder doen van de rivieren in Toscaanse gebieden. In de provincie Perugia, in het midden van Umbrië, ligt het prachtige middeleeuwse plaatsje Montona. Het dorpje is gelegen op een heuvel met een uitzicht over de vallei van de rivier Carpina, een ruige en afwisselende omgeving voor wandelingen. Het is wel optimaal genieten, want rust en stilte regeren in Umbrië.