Wintersport skigebied bergen sneeuw skiën

Vliegensvlug op de piste

Wat is de beste manier van reizen op het gebied van de wintersport? Welk vervoersmiddel is het meest geschikt om van de thuislocatie naar de wintersportbestemming te gaan?

Op basis van gemak, de prijs en de reistijd wordt de keuze gemaakt. Of men nu met de auto, trein, bus of het vliegtuig gaat, elke manier van reizen heeft zowel voor- als nadelen. Veel mensen kiezen al gauw voor de auto en op de tweede plek: de trein. Echter is men met het vliegtuig sneller op plaats van bestemming dan met de trein of de auto. Wanneer het vertrek van een desbetreffende vlucht in de ochtend gepland staat, bent u ervan verzekerd dat u ’s middags al op de piste zal staan. Een ander voordeel van het reizen met het vliegtuig is dat men tijdens de vlucht kan genieten van spectaculaire uitzichten, mits het niet bewolkt is. Er kan op een ontspannen manier worden gereisd.

Met verschillende airlines kan men dagelijks heel eenvoudig vliegen naar steden zoals: Graz, Linz, Salzburg, Innsbruck en Klagenfurt. Vanaf het vliegveld hoeft er alleen vervoer van naar de bestemming geregeld te worden. Deze manier van reizen is met name handig voor mensen zonder eigen ski’s of snowboard, aangezien men er zelf zorg voor moet dragen de wintersportattributen ter plekke te krijgen. Echter scheelt dit wel in huurkosten.

Kosten en reistijd

Vliegtickets kunnen veel in prijs verschillen, de prijs is afhankelijk van wanneer en waar de tickets worden gekocht. Een Japanse econoom, Makoto Watanabe, heeft een wetenschappelijke formule onderzocht waar het ideale koopmoment uitkomt. Volgens de econoom kan men het beste acht weken voor de vlucht de tickets boeken. Een ideaal moment zou midden in de week moeten zijn, bijvoorbeeld op een dinsdag halverwege de middag. Dit gaat vooralsnog op, want wanneer meer mensen over deze kennis beschikken, zal deze informatie achterhaald raken en zullen de ticketprijzen anders fluctueren. De theorie dat vroegboekers de laagste prijzen hebben, blijkt hoe dan ook dus onjuist te zijn.

De vliegticketprijzen stijgen uiteraard naarmate de vluchtdatum nadert. Echter vanaf ongeveer drie weken voor de vlucht stijgen de prijzen sneller. Men kan dus ook stellen: boek minstens drie weken voor de vlucht. Deskundige Rick Seaney heeft onderzoek gedaan naar het beste moment van de dag waarop men tickets kan boeken. Vliegmaatschappijen hanteren vaak scherpere prijzen wanneer businessklanten hun tickets boeken. Dit betekent: ’s ochtends erg vroeg, juist erg laat of een uur of drie ’s middags. Buiten voordelige tickets, wil men uiteraard ook eenvoudig en voordelig online huisvesting regelen.