Top bestemmingen voor verre reizen

Sinds enkele jaren worden verre reizen, als een van de meest gevraagde vormen van rondreizen, aangeprezen door verschillende wereldberoemde reisgidsen zoals onder andere Lonely Planet. Verre reizen maken is een verademing voor mensen die graag iets meer van de wereld willen zien en graag nieuwe culturele en natuur ontdekkingen willen maken.

De grote afstanden en de diversiteit en contrasten van een ver land die tegen gesteld staan tot de culturele kenmerken en indrukken van eigen land, maken een verre reis een onvergetelijke ervaring! Wilt u echt meer van de wereld en zijn verschillende volkeren en culturen leren kennen? Wij hebben voor u een lijst samengesteld van top bestemmingen voor verre reizen.

China

China is een enorm land met onbeperkte mogelijkheden voor rondreizen. Met een keuze aan cultuur, natuur, wetenschap en kunst kan men tijdens een verre rondreis verschillende kanten opgaan. Op culinair gebied staat China zelf aan de top wat een weer een fantastische reden is om aan deze verre reizen te beginnen. Een wandeling over de Grote Muur is natuurlijk een van de meest uitzonderlijke ervaringen die men tijdens een rondreis in China moet opdoen. De meer dan zesduizend kilometer lange verdedigingswal werd gebouwd om het land tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren te beschermen. Ook mooi is het beroemde terracottaleger in Xian. Het Terracottaleger is een archeologische vondst van 9099 terracottafiguren die als grafgiften zijn meegegeven aan Qin Shi Huangdi, de eerste keizer van China. In Peking, de hoofdstad van China, is een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede en de Tempel van de Hemel zeker een must-go. In China worden nu ook vaak kunstvoorstellingen en culturele evenementen gehouden. Kortom, een verre reis naar China zal voor onvergetelijke momenten zorgen!

Zuid-Afrika

Een grote stijger als herfstbestemming, volgens een recent onderzoek, en een geliefde bestemming in het algemeen in de laatste jaren, is Zuid-Afrika toch wel een van de toppers voor verre reizen. Het land biedt ongekende mogelijkheden voor mensen die van flora en fauna houden en een beetje avontuur niet uit de weg gaan. Qua diversiteit ontbreekt er in het land niets; van savannes tot hoge berglandschappen en van groene wouden tot uitgestrekte woestijnen kunt u allemaal in Zuid-Afrika vinden. Zuid-Afrika is een van de weinige landen in Afrika die de best verzorgde en onderhouden Nationale parken heeft. U kunt daar een avontuurlijke safari maken per jeep of andere voertuig om de ‘Big Five’ van heel dichtbij in zijn natuurlijke omgeving te volgen. De hoogtepunten van Zuid-Afrika zijn uiteraard het Kruger National Park, die even groot als Israël is, de Kalahari woestijn, de iconische Tafelberg en het Isimangaliso Wetland Park met maar liefst vijf verschillende eco-systemen. Zuid-Afrika is zeer populair bij fotografen, mede dankzij de verscheidenheid aan landschappen. De prachtige kleuren van het land maken in zelfs in de meest argeloze toerist een passie voor fotografie los.

Thailand

Thailand is altijd al een grote trekpleister geweest voor Nederlanders als een verre zon- en strandbestemming. De grote badplaatsen als Pattaya, Phuket en Koh Phangan staan op het verlanglijstje van veel reizigers voor de komende vakanties. Maar Thailand heeft meer te bieden dan de paradijselijke stranden en badplaatsen. Het land wordt zeker als een van de meest intrigerende landen van Zuidoost-Azië gezien dankzij de grote culturele en natuur waarden die Thailand bezit. Het land van de glimlach is een van de grote vertegenwoordigers van het Boeddhisme en op elke hoek kunt u wel een tempel, monument of beeld gewijd aan Boeddha zien. Chiang Mai is een van de spirituele steden waar u betoverd wordt door de prachtige tempels omringd door adembenemende tuinen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ook ophalen, want er bestaan veel reizen die wandelingen door de jungles en gebergten bieden. De kleurrijke festivals en feestdagen vormen ook een reden om Thailand te bezoeken. Met  andere woorden, Thailand is en blijft altijd een topper als bestemming voor verre reizen.