Vakantie Malia Kreta

Malia Kreta

Het plaatsje Malia ligt op Kreta aan de noordkust van het eiland. Het ligt op 37 kilometer rijden van Heraklion, waar ook het vliegveld is. Een vakantie naar Malia Kreta zal een vakantie zijn om nooit te vergeten. Malia staat bekend om zijn mooie, witte zandstranden, zijn azuurblauwe zee en het geweldige uitgaansleven. Boek eens een vakantie naar Malia! Er zijn hier diverse goede hotels en appartementen te vinden.

Reisorganisaties vakantie Malia Kreta

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie boeken naar Malia op Kreta, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners.

Accommodaties

Voor iedereen, in verschillende prijscategorieën, hotel of appartement, er is veel mogelijk voor een mooie zonvakantie in Malia op Kreta. Malia beschikt over goede tot zeer goede hotels en appartementen. U kunt uw vakantie boeken op basis van logies, logies en ontbijt of halfpension. Wilt u de gehele vakantie compleet verzorgd hebben, dan kent Malia vier hotels met een all inclusive concept. U kunt genieten van de voorpret en uw zonvakantie Malia al maanden van te voren boeken. Wilt u een last minute Malia boeken? Dan is er voor u ook alle keuze, alleen zal de prijs vaak gunstiger zijn.

Video Malia Kreta

Hotels all inclusive Malia

Hotel Malia Bay ligt aan één van de mooie stranden van Malia. U hebt uitzicht op het mooie witte strand en de azuurblauwe zee.

Triton Garden ligt circa 700 meter van het strand. Deze afstand hoeft u niet te voet af te leggen, tweemaal daags gaat er een bus heen en weer. Nog geen kilometer verwijderd van dit hotel vindt men een shoppingcenter.

Kyknos Beach is een familiehotel met een zeer scherp geprijsde all inclusive formule. Het strand is circa 200 meter verwijderd van het hotel. Het centrum van Malia ligt op één kilometer afstand. Voor de kinderen worden er diverse activiteiten georganiseerd en voor hen is er een kinderzwembad en een speeltuin.

Hotel Calimera Sirens Beach ligt direct aan het strand en het is niet ver verwijderd van het bruisende hart van Malia.

Solimar Ruby is een aparthotel. Het strand ligt op 600 meter afstand van het hotel. De diverse winkeltjes van Malia en de goede uitgaansmogelijkheden liggen op steenworp afstand.

Bezienswaardigheden Malia

Van april tot en met oktober is het een komen en gaan van toeristen naar deze drukbezochte badplaats. Malia ligt in de buurt van de grote uitvalswegen en het is dus een prima plaats om vanuit daar het eiland Kreta te gaan bekijken. Malia heeft zelf ook enkele bezienswaardigheden en daarnaast heeft Malia circa 100 winkeltjes om te bezoeken.

Agoi Pantes

Tegenover Malia ligt een onbewoond eilandje met een kerkje genaamd, Agoi Pantes. Je kunt zo naar het kleine eilandje toezwemmen om het kerkje van buiten te bekijken. Het kerkje is namelijk niet toegankelijk voor bezoekers.

Ruïne Minoïsch paleis

Op drie kilometer van het centrum van Malia treft men de ruïnes van het Minoïsche paleis aan. Deze ruïnes kan men dagelijks voor 4 euro per persoon bezoeken, de toegangsprijs voor kinderen bedraagt 2 euro per kind. Het overgrote deel van de opgravingen zijn overdekt, zodat u beschermd bent tegen de zon. De belangrijkste delen van het paleis zijn de loggia en het oude theater, wat aan de zuidwestkant ligt. De beroemde Kernos van Mila staat hier ook. Deze aparte ronde steen werd gebruikt tijdens rituelen, vermoedt men. Dit paleis behoorde in vroeger tijden toe aan Koning Minos. Volgens de legenden is hij de zoon van oppergod Zeus. De oude stad rondom het paleis en de opgravingen van het paleis dateren uit 1600 voor Chr.

Stranden Malia

De beste stranden van Kreta vindt men in Malia. Een strandvakantie Malia is op en top genieten. Er zijn zes verschillende zandstranden. Het grootste is Malia Beach, ook wel Pleasure Beach genoemd. Dit strand is circa 700 meter breed en het ligt een kilometer verwijderd van het centrum van Malia. De plek waar veel Nederlanders elkaar treffen is beachbar Dolphin, wat gerund wordt door Nederlandse eigenaren.

Bikini Beach is ook geliefd onder de toeristen. Bij dit strand vindt men ook een waterpark met glijbanen.

Malia uitgaan

Waar de Nederlandse jongeren naar Chersonissos gaan, daar gaan de Engelse jongeren naar Malia. Overdag is het uitgaansgebied rustig, maar in de avond verandert het hier in één groot feest walhalla. Er zijn meerdere bars , disco’s en speelhallen met veelal Engelse namen als British Bar en Apollo Night Club, een grote discotheek. Één van de grootste discotheken van Malia is Candy Club met meerdere dansvloeren, meerdere bars en zelfs een vip-lounge. De entree is gratis, mits er een afterparty is. De discotheken openen om 01.00 uur. Voor die tijd kan men een hapje eten in één van de restaurants, een gokje wagen in de speelhallen en wat drinken in de bars. De bars sluiten eerder dan de discotheken. Om 05.00 uur sluiten de discotheken. Als u dan nog niet uitgefeest bent, kunt u terecht in bar Petrinos. Deze bar is 24 uur per dag geopend.