Auto's parkeren park

Informatie over parkeren op Schiphol

Kiesjevliegreis.nl heeft voor u een overzicht samengesteld met aanbieders van parkeren Schiphol. Als u op vakantie gaat en gaat vliegen vanaf Schiphol, dan is de vraag hoe u het gaat regelen met het vervoer naar Schiphol. U kunt u bijvoorbeeld laten brengen door familie, vrienden of kennissen, gebruik maken van het openbaar vervoer of taxi of uw auto parkeren op Schiphol of in de omgeving. Het voordeel van gebruik maken van het openbaar vervoer is dat u in ieder geval geen last heeft van files en stress omdat u bang bent dat u te laat arriveert op Schiphol. Het nadeel is echter dat u zelf met uw zware koffers moet slepen. Schiphol hoopt vanzelfsprekend dat u er voor kiest uw auto daar te parkeren, aangezien er veel geld wordt verdiend op het parkeren van auto’s op Schiphol.

Vanwege de hoge prijzen die u moet betalen voor het parkeren van uw auto op Schiphol, zijn er veel bedrijven die daar handig op in hebben gepeeld door parkeergelegenheden aan te bieden met prijzen die veel lager zijn dan op Schiphol. Inmiddels kunt u rondom Schiphol terecht bij tientallen aanbieders van goedkope parkeerplaatsen.

Aanbieders van goedkoop parkeren Schiphol

Werkwijze

Zoals hierboven al is aangegeven zijn er inmiddels tientallen aanbieders van goedkoop parkeren in de omgeving van Schiphol. Wat is nu precies hun werkwijze? U maakt een keuze uit de aanbieders van goedkoop parkeren Schiphol en vult op de website van de aanbieder het reserveringsformulier in. Op het reserveringsformulier moet u o.a. uw persoonlijke gegevens, gegevens van uw auto en reisgegevens invullen. Als uw reservering door de aanbieder is ontvangen, krijgt u per e-mail een bevestiging. Afhankelijk van de aanbieder moet u betalen als u bij het bedrijf aankomt of na uw vakantie. Vaak worden er verschillende betalingsmogelijkheden aangeboden, zoals per pin, ideal, contant of credit card.

Op de dag dat u op vakantie gaat, rijdt u naar het bedrijf toe. Uw auto wordt vervolgens geparkeerd en u wordt door een medewerker van het bedrijf in een shuttlebusje naar Schiphol gebracht. In de meeste gevallen duurt deze rit maar tien minuten. Op Schiphol aangekomen wordt uw bagage door de medewerker uit het busje gehaald en kunt u de vertrekhallen opzoeken. U krijgt een telefoonnummer mee van het parkeerbedrijf dat u moet bellen zodra u weer op Schiphol bent aangekomen en u uw bagage van de band heeft gehaald. Het is gebruikelijk dat u pas belt met het bedrijf om u op te komen halen als u uw bagage heeft. Dit om te voorkomen dat de chauffeur op u moet wachten. U wordt weer in het shuttlebusje naar het bedrijf gebracht en u kunt vervolgens uw auto weer in ontvangst nemen en naar huis rijden.

Extra services

Ook handig is dat sommige aanbieders van goedkoop parkeren, behalve het parkeren van uw auto, nog en aantal extra servies bieden. Er zijn namelijk bedrijven waar u uw auto kunt laten wassen, poetsen en uitzuigen. Ook is het soms mogelijk ruitschade te laten repareren. Bij enkele bedrijven kunt u zelfs een onderhoudsbeurt en/of apk-keuring aan uw auto laten uitvoeren. Soms doen de bedrijven dit zelf en soms wordt dit weer uitbesteed aan bedrijven waar de parkeeraanbieder contacten mee heeft.

Tarieven goedkoop parkeren Schiphol

De tarieven voor goedkoop parkeren in de omgeving van Schiphol kunnen behoorlijk verschillen tussen de verschillende aanbieders onderling. Het goedkoopste tarief is ca. € 20,- voor 1-2 dagen parkeren tot ca. € 60,- bij de duurste aanbieders.

Als u uw auto langer dan een week wilt parkeren, dan hebben veel aanbieders extra scherpe tarieven. De scherpe tarieven beginnen vaak vanaf 7 dagen parkeren of langer. Bij de goedkoopste aanbieders betaalt u dan nog maar € 4,- of € 5,- per dag.

Het is echter verstandig niet alleen te kijken naar de prijzen, maar ook naar andere zaken zoals service en klantvriendelijkheid. Google bijvoorbeeld eens op de naam van de aanbieder. Zo komt u er wellicht achter wat de ervaringen van andere mensen met het bedrijf zijn.

Valet parking

Sommige aanbieders van goedkoop parkeren bieden de mogelijkheid van valet parking. Het begrip valet parking komt uit Amerika en is ontstaan vanuit de gedachte om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en de problemen rondom het parkeren te minimaliseren. Het zelf moeten zoeken van een parkeerplaats is voorbij en alles wordt voor u geregeld. U rijdt naar de afgesproken plaats en uw auto wordt opgehaald door de chauffeur van het parkeerbedrijf. Bij terugkomst staat uw auto weer voor u klaar. Sommige mensen willen graag de beste service en zoveel mogelijk tijd besparen. Een ideale oplossing dus!

Hoe werkt valet parking dan precies zult u zich wellicht afvragen. Omdat we het nu hebben over goedkoop parkeren bij Schiphol, nemen we deze locatie als uitgangspunt. U rijdt met uw auto naar Schiphol toe. Daar aangekomen wordt u opgewacht door een chauffeur van het parkeerbedrijf, waar u een overeenkomst mee bent aangegaan. U geeft de autosleutels aan de chauffeur en u krijgt een bewijs van ontvangst. De chauffeur zal uw auto naar het parkeerterrein van het bedrijf brengen. U kunt gelijk doorlopen naar de vertrekhallen en uw vakantie kan beginnen. Na uw vakantie staat uw auto weer voor u klaar en kunt u zo terug naar huis rijden. Het voordeel van valet parkeren vergeleken met het parkeren bij het bedrijf is dus dat u niet hoeft te wachten bij het bedrijf en op de luchthaven. Bovendien scheelt het u een rit met het shuttlebusje.