Innsbruck Oostenrijk

Oostenrijk vanaf Rotterdam

Innsbruck

logo de VakantiediscounterIn het zuidwesten van Oostenrijk vindt men deze meer dan 800 jaar oude stad. De stad heeft een rijke historie en dat is te zien in het straatbeeld. Men vindt er vele Middeleeuwse gebouwen, als bijvoorbeeld de Fürstenburg, een Middeleeuws kasteel met het balkon met het gouden dak. In de zomer is Innsbruck en omgeving de perfecte locatie voor de natuurliefhebbers, de wielrenners, de wandelaars en de cultuurliefhebbers. In de winter staat het bekend als uitstekende wintersportbestemming met vele kilometers aan pistes. Zomer en winter een vakantie naar Innsbruck is altijd genieten.

Bekijk de aanbieders

Innsbruck Oostenrijk

Salzburg

Deze stad is de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart. In hartje Salzburg in de Getreidegasse staat zijn geboortehuis. Hier is tegenwoordig het mozarteum gevestigd. In dit museum vindt men de originele muziekinstrumenten van Mozart. Naast Mozart staat Salzburg bekend om zijn gebouwen uit de Middeleeuwen en de Barok. Voor een culturele citytrip is Salzburg een echte aanrader. In de winter is het een perfecte locatie voor een mooie wintersportvakantie. Het heeft vele prachtige pistes. Daarnaast ben u in een mum van tijd in de bekende wintersportgebieden als Saalbach Hinterglemm en Kitzbühel.

Bekijk de aanbieders

Salzburg Oostenrijk

Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk. Wenen heeft zeer vele bezienswaardigheden. Het is onder andere bekend van het paleis van keizerin Sissi en keizer Frans Joseph, Schloss Schönbrunn. Het Prater, het oorspronkelijke jachtgebied van de keizer, is tegenwoordig opgedeeld in drieën. Men vindt er onder andere een kermis met een reuzenstad wat dateert uit 1897 en wat nog steeds in bedrijf is. Wat zeker een bezoek waard is, dat is de Spaanse rijschool met de beroemde Lippizaners. Wilt u een voorstelling bijwonen, dan dient u zeker van te voren kaarten te reserveren.

Wat zeer speciaal is voor een grote stad als Wenen, is dat het als enige ter wereld de wijnranken in de stad heeft hangen. In de wijken Gronzing en Nussdorf worden zeer goede wijnen geproduceerd.

Naast het historische Wenen is er ook het hippe Wenen met zijn theaters en geweldig leuke bars en restaurants. Wenen is een stad die men in het hart sluit, als men er is geweest. U komt zeker weer terug.

Bekijk de aanbieders

Oostenrijk Wenen