Zonvakantie strand palmbomen

Een goedkope zonvakantie boeken in 2024

Op zoek naar een voordelige zonvakantie met de juiste prijs-kwaliteitverhouding? Dat is een wens die velen delen. Maar waar moet je zijn om een betaalbare zonvakantie te vinden? Hier zijn enkele tips voor bestemmingen, want het is nog steeds mogelijk.

Zonvakantie relaxen

Goedkope zonvakantie? Ontdek hier de ideale bestemmingen

Ondanks de algemene trend van prijsstijgingen zijn er nog steeds betaalbare vakanties te boeken. De Vakantiediscounter, een reisorganisatie voor pakketreizen, heeft onderzoek gedaan naar goedkope zonvakanties en ontdekte een opvallende trend: de Balkan is dé bestemming.

Hoewel vakanties duurder worden, kiezen mensen er bijvoorbeeld voor om korter op vakantie te gaan of om te verblijven in goedkopere accommodaties. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn; vaak loont het om een ander land te overwegen.

In het onderzoek heeft de Vakantiediscounter 8-daagse reizen voor 2 personen vergeleken. Hier zijn enkele tips voor een voordelige zonvakantie:

  1. Macedonië: Gemiddeld 405 euro
  2. Albanië: Gemiddeld 420 euro
  3. Tunesië: Gemiddeld 426 euro
  4. Turkije: Gemiddeld 430 euro
  5. Bulgarije: Gemiddeld 434 euro

Zonvakantie cocktail strand en zee

Voordelen ter plaatse

Niet alleen zijn de Balkan-landen goedkoper wat betreft reizen en accommodatie, ook ter plaatse zijn de kosten over het algemeen lager voor eten en drinken. Laura Vlaanderen van de Vakantiediscounter legt uit: “Voor een drankje of maaltijd betaal je aanzienlijk minder dan in bijvoorbeeld Spanje of Griekenland. Dit kan resulteren in lagere totale vakantie-uitgaven.”

Terras uitzicht op zee eten drinken Griekenland vakantie

Goedkope all-inclusive landen

Voor velen van ons betekent vakantie even helemaal niet nadenken over waar je moet eten, hoeveel je uitgeeft, enzovoort. Een all-inclusive vakantie is dan ideaal, maar dit kan soms behoorlijk prijzig zijn. Ook hiernaar is onderzoek gedaan om te zien waar het nog betaalbaar kan zijn. Hier is de top vijf:

  1. Macedonië: Gemiddeld 406 euro
  2. Tunesië: Gemiddeld 454 euro
  3. Egypte: Gemiddeld 525 euro
  4. Bulgarije: Gemiddeld 531 euro
  5. Albanië: Gemiddeld 539 euro

Het is echter belangrijk op te merken dat de all-inclusive ervaring in bijvoorbeeld Macedonië minder uitgebreid kan zijn dan in Turkije. Als je dus een fervent all-inclusive liefhebber bent, moet je misschien je verwachtingen iets aanpassen. Kiesjevliegreis.nl wenst u een fijne vakantie!

All inclusive vakantie

All inclusive aanbiedingen Bulgarije Sunweb

Dreams Sunny Beach Resort & Spa

Droom je van een ontspannende en luxe vakantie aan de Bulgaarse Zwarte Zee? Dan is Dreams Sunny Beach Resort & Spa de perfecte plek voor jou! Dit prachtige resort ligt direct aan het strand van Sunny Beach, een gezellige badplaats met veel restaurants, bars en winkels. De kamers en suites van het resort zijn ruim en comfortabel ingericht. Alle kamers hebben een balkon of terras met uitzicht op de zee of de tuin.

Het all-inclusive concept van Dreams Sunny Beach Resort & Spa zorgt ervoor dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Je kunt onbeperkt genieten van eten, drinken en ent…

Beschikbaar vanaf €923

Hotel Sunrise Blue Magic Resort

Hotel Sunrise Blue Magic Resort ligt in een rustige omgeving en dit luxe vakantieadres met faciliteiten voor jong en oud is een perfecte keuze voor een leuke familievakantie.

Er is een mooi ruim zwembad met een apart kinderbad. Eromheen staan ligbedjes zodat je in de zon kunt luieren of een goed boek kunt lezen. Onder het genot van een verkoelend drankje heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht over de Zwarte zee. Het lange zandstrand ligt direct voor het hotel. Ook hier staan de zonnebedjes al voor je klaar!

De kamers zijn ruim en modern ingericht en bij aankomst is de mi…

Beschikbaar vanaf €744

HVD Miramar Club Hotel

In het sprookjesachtige Miramar Club Hotel kun je helemaal wegdromen bij het schitterende uitzicht. Dit adembenemend hotel ligt namelijk direct aan het goudgele strand en helderblauwe zee van Obzor. Het centrum ligt op zo'n 1,5 kilometer afstand, maar de shuttle bus brengt je er 10x per dag met alle liefde heen. Wil je zwemmen in het zwembad, of toch liever in de zee? Doordat het allemaal in de buurt ligt kun je het hier zelfs afwisselen. Rondom het zwembad vind je comfortabele ligbedjes en parasols waar je als gast gratis gebruik van kan maken.

De verschillende kamertypes zijn ruim…

Beschikbaar vanaf €951

Hotel Laguna Park & Aqua Club

Met het fijne zandstrand en het bruisende centrum in de directe omgeving, heb je tijdens je verblijf in Hotel Laguna Park & Aqua Club alles bij de hand om een ontspannen tijd met elkaar te beleven. Zowel in de omgeving als bij het hotel is er van alles te doen: maak een duik in één van de 3 zwembaden, roetsj van de spectaculaire waterglijnanen of bezoek een van de gezellige plaatsen in de buurt. In de avonduren is er een kinderdisco en wordt er een leuke theatershow opgevoerd.

Het hotel beschikt over een restaurant waar je zowel binnen als buiten kunt eten. De maaltijden worden hier …

Beschikbaar vanaf €752

Hotel Sol Nessebar Bay & Mare Resort

Hotel Sol Nessebar Bay & Mare Resort is een echt familiehotel in Nessebar waar iedereen een heerlijke vakantie tegemoet gaat. Strandliefhebbers hoeven maar enkele stappen te zetten voordat ze met hun voeten in het zand staan. Het hotel biedt gratis gebruik van ligbedden en parasols aan op de zonneterrassen bij het strand, op slechts een paar meter afstand van het strand. Tussen de bomen door doemt de toren al op van het kinderkasteel. En dit kasteel is niet zomaar een kasteel, maar een waar zwemparadijs met glijbanen! Uren waterpret gegarandeerd. Kinderen die de waterpret graag afwisselen met …

Beschikbaar vanaf €797

Hotel Melia Sunny Beach Resort

Het viersterrenhotel Melia Sunny Beach Resort is in Spaanse stijl gebouwd en ligt op steenworp afstand van het levendige zandstrand. Met gezellige strandtentjes en spectaculaire wateractiviteiten zoals parasailen en de Fly Fisch is er geen tijd om je op Sunny Beach te vervelen. Ook het historische centrum van Nessebar en het spectaculaire Action Waterpark bevinden zich in de buurt van het Resort. Vanaf je balkon heb je een prachtig uitzicht op de Zwarte Zee.

Het zal je aan niets ontbreken in dit all inclusive resort. Je kunt je zowel binnen als buiten uitleven in de fitnessruimte, o…

Beschikbaar vanaf €761

Hotel Barceló Royal Beach - all inclusive

Midden in het sprankelende centrum van Sunny Beach en direct aan het prachtige zandstrand, ligt het luxe Aparthotel Barceló Beach. Dit hotel maakt deel uit van de Barceló keten.

Voor het ruim opgezette hotel ligt een schitterende tuin met daarin een groot speelsgevormd zwembad en voor eventuele kinderen is er een apart kinderbad. Voor hen is er ook een leuke miniclub. Naast relaxen in de zon ook graag actief bezig zijn? Een balletje slaan op de tennisbaan of je uitleven in het fitnesscentrum horen tot de mogelijkheden. En na al deze inspanning kun je je spieren weer tot rust …

Beschikbaar vanaf €762

Asteria Family Sunny Beach

Asteria Family Sunny Beach is een all inclusive hotel, midden in het centrum van het gezellige Sunny Beach. Loop een paar stappen en je staat al op het privéstrand van het hotel. Geniet van de zon en drink een verfrissend drankje bij de beachbar. Heb je zin in een dansje? Nog geen twee minuten lopen en je staat midden op de bekende Strip. Bij het hotel zelf is ook genoeg te beleven. Met een groot zwembad, comfortabele ligstoel en een lekker koud drankje in je handen; dat is puur ontspannen! De kinderen vermaken zich eindeloos bij het kinderzwembad, de speeltuin, de kidsclub en met het anima…

Beschikbaar vanaf €786

Hotel Sol Nessebar Palace

Stel je een rustig en stijlvol resort voor, omringd door een groen park en mooie tuinen, naast een goudgeel zandstrand. Dat is Hotel Sol Nessebar Palace. Voor een bezoek aan het centrum van Nessebar kun je gemakkelijk de bus nemen, die op een klein stukje van het hotel stopt.
Dit indrukwekkende hotel is ideaal voor families. Je kunt zelf lekker relaxen terwijl de kinderen zich op en top kunnen vermaken in de leuke miniclub, het zwembad met glijbanen of samen met het enthousiaste animatieteam. Dit team verzorgt ook 's avonds spetterende shows. Met een drankje in de hand kun je hier nageni…

Beschikbaar vanaf €818

Hotel HVD Club Bor

Hotel HVD Club Bor ligt midden in het centrum van Sunny Beach, vlak bij de bekende Flowerstreet, maar biedt toch rust doordat het omgeven wordt door een grote tuin. Het lange zandstrand van Sunny Beach ligt ook op loopafstand. Hier is het lekker vertoeven in de zon en het heldere zeewater ziet er uitnodigend uit.

Hoewel het hotel de ideale gelegenheid biedt om het bruisende Sunny Beach te verkennen, is het in het hotel zelf ook goed toeven. Er is een heerlijk zwembad om aan te luieren. Rondom het zwembad staan ligbedjes en parasols. Heerlijk relaxen en genieten kan ook in het wellnes…

Beschikbaar vanaf €798