Goed nieuws voor vakantiegangers naar Thailand

Eindelijk mag er weer gevlogen worden op Thailand en kunt u hier weer een heerlijke vakantie vieren. Er is nog meer goed nieuws, want het Thaise strand Maya Bay opent op 1 januari 2022 weer voor toeristen. In 2018 werd  het strand gesloten voor toeristen, omdat de natuur zowel op het strand als in het water aangetast was en daardoor beschermd moest worden voor verdere aantasting en verval. Volgens  de Thaise milieuminister Varawut Silpa-Archa kan het strand nu weer geopend worden voor recreatie omdat de natuur weer in goede staat is.

Het populaire strand Maya Bay ligt op het eiland Phi Phi Leh. Het strand heeft zijn bekendheid te danken aan de film The Beach met Leonardo di Caprio. Sinds juni 2018 is er een programma gestart om het koraal in het gebied te redden en om zo het paradijselijke wat in de film te zien is en wat er natuurlijk in het echt ook is, te redden.

Vakantie Thailand Maya Bay

Koraal herplanten

Het was vooraleerst de bedoeling dat het strand eigenlijk maar vier maanden gesloten zou zijn, maar de sluiting werd met een paar jaar verlengd. Er was meer tijd nodig om het koraal in de baai te herplanten. Daarnaast zijn de bezoekersfaciliteiten van het eiland uitgebreid.

Strengere regels voor bezoek

Er gelden wel strengere regels in het gebied om er zo voor te zorgen dat de natuur niet meer aangetast wordt. Dagelijks zijn er maximaal 300 bezoekers tegelijk welkom op het strand. De bezoekers mogen niet langer dan een uur blijven. Voor de sluiting van het strand in 2018 kwamen er dagelijks ongeveer 5000 bezoekers naar het strand. Dit wordt dus zwaar aan banden gelegd.

De bezoekers mogen alleen tussen 10.00 uur en 16.00 uur op het strand komen. Ze worden bij een pier aan de andere kant van het eiland afgezet en zullen te voet verder moeten gaan naar het strand. Boten mogen namelijk de baai niet meer in varen. Verder is er een maximum van acht boten die tegelijk mogen aanleggen.