Vliegtuig

Kies voor Amerika, maar vraag op tijd een ESTA aan

Gaat u binnenkort op reis naar Amerika, dan zijn er een aantal dingen die u van te voren al kunt regelen. Dit maakt uw reis naar Amerika een stuk makkelijker zodat u in Amerika zelf alleen maar aan de leuke dingen hoeft te denken. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

 • Vraag van te voren een creditcard aan, want het is sommige situaties zelfs het enige betaalmiddel. Betalen met een creditcard is veiliger, makkelijker en ook nog eens een stuk voordeliger.
 • Sluit de dekking ‘geneeskundige kosten’ af op uw reisverzekering om onvoorziene kosten te voorkomen bij ziekte of een ongeval tijdens uw reis in Amerika.
 • Wilt u graag een auto of een camper huren, dan kunt u dit het beste alvast vanuit Nederland regelen. Zo weet u zeker dat deze voor u klaar staat.
 • Zoek van te voren uit welk klimaat de staat (of staten) heeft waar u naartoe gaat. Zo weet u precies welke kleren u moet meenemen.
 • Maak een lijstje met alle to do’s en must sees en de adressen hiervan. Zo hoeft u niet meer te zoeken en vergeet u ze niet.
 • Vraag op tijd uw ESTA aan.

Vliegtuig cabine passagiers

Een ESTA aanvragen

We gaan nog even wat dieper in op het aanvragen van een ESTA. Want, wat is een ESTA eigenlijk? Dit is een elektronische reistoestemming voor Amerika die u online kunt aanvragen. U heeft overigens alleen een ESTA nodig wanneer u per vliegtuig of per boot naar Amerika reist. U dient de ESTA in ieder geval 72 uur van te voren aan te vragen, en het liefst een aantal weken voorafgaand aan uw reis. Wordt uw aanvraag afgewezen, dan heeft u nog tijd om eventueel een visum aan te vragen bij de ambassade.

Regels

Met een ESTA kunt u 90 dagen achtereen verblijven in Amerika. Echter, u dient wel in het bezit te zijn van een retourticket. De ESTA is vanaf de dag van goedkeuring in principe twee jaar geldig. Tenzij uw paspoort in die twee jaar verloopt, dan vervalt de ESTA automatisch. Dat heeft te maken met het feit dat de ESTA elektronisch gekoppeld is aan uw paspoort. Verloopt uw paspoort, en heeft u een nieuw paspoort aangevraagd en wilt u naar Amerika reizen, dan dient u een nieuwe ESTA aan te vragen.

Paspoort trolley vakantie

Doorreis

Gaat u niet naar Amerika, maar heeft u alleen een overstap in de VS? Ook dan moet u een ESTA aanvragen. U kunt dan op het aanvraagformulier aangeven dat u slechts op doorreis bent. Wanneer u dit aangeeft hoeft u geen verblijfgegevens in te vullen. Het is alleen wel zo dat wanneer u een volgende reis wel naar Amerika gaat, u de verblijfsgegevens achteraf niet meer kunt toevoegen. U kunt dan nog wel gewoon gebruik blijven maken van deze ESTA, als u de verblijfsgegevens maar kunt tonen.

Nog geen verblijfadres

Het komt wel vaker voor dat het verblijfadres nog niet bekend is wanneer de ESTA wordt aangevraagd. Gelukkig heeft Amerika hier rekening mee gehouden. Als de ESTA eenmaal is aangevraagd en verwerkt, kunt u achteraf alleen het verblijfadres en uw e-mailadres nog wijzigen, verder niets. U kunt dan zodra uw verblijfadres bekend is, deze alsnog toevoegen. U kunt dit bij elke reis weer aanpassen. Houd er wel rekening mee dat er altijd iets van het eerste verblijfadres zal blijven staan op de ESTA.

Luchtvaartmaatschappij American Airlines vliegtuig

eVisa Application Services

Een ESTA vraagt u aan bij eVisa Application Services omdat:

 • Zij uw aanvraag van te voren goed controleren voordat deze verwerkt worden door de gespecialiseerde medewerkers. Als zij op een onduidelijkheid stuiten zullen zij eerst contact met u opnemen.
 • Zij de ESTA standaard per e-mail versturen zodat u zelf de status niet hoeft op te vragen. Ook sturen zij tegen een kleine meerprijs de ESTA ook per post toe.
 • U niet per se hoeft te betalen met een creditcard. eVisa biedt de volgende betaalmogelijkheden: iDEAL, Bancontact/Mister Cash, Mastercard, Visacard of eMaestro.
 • Zij controles hebben ingebouwd in hun aanvraagformulier zodat de meest gemaakte fouten voorkomen kunnen worden.
 • Wanneer u binnen 72 uur al vertrekt, u dit kunt aangeven en eVisa uw aanvraag met voorrang verwerkt.

Benodigdheden

Wanneer u een ESTA gaat aanvragen kunt u het beste de volgende gegevens alvast bij de hand hebben; een geldig paspoort, een verblijfadres (indien van toepassing), werkgever- of studiegegevens, een nood contactpersoon binnen of buiten Amerika en een betaalpas. Ook een printer is handig omdat eVisa klanten adviseert om de ESTA uitgeprint mee te nemen tijdens uw reis. Anders kiest u voor de optie om de ESTA per post toegezonden te krijgen.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over het aanvragen van een ESTA.